Τέλος τα σημάδια από κουνούπια στο σώμα σου - Ο σούπερ τρόπος με μαγειρική σόδα, σκόρδο και...

3+1 έξυπνες λύσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τέλος τα σημάδια από κουνούπια στο σώμα σου - Ο σούπερ τρόπος με μαγειρική σόδα, σκόρδο και...

Δεν έχουν αφήσει ούτε ένα σημείο στο σώμα σας που δεν το έχουν τσιμπήσει; Τα κουνούπια το καλοκαίρι είναι "μαρτύριο", ειδικά στα σπίτια που έχουν φυτά είτε στην αυλή είτε στο μπαλκόνι. Αν μάλιστα, δεν έχετε ταμπλέτες ή φιδάκι δεν θα κοιμηθείτε όλη τη νύχτα. Ωστόσο, μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε "παγίδες" έτσι ώστε να μην σας πλησιάζουν. Αν όμως σας έχουν πλησιάσει και σας έχουν αφήσει σημάδια, τότε σας βρήκαμε τη λύση για να τα εξαφανίσετε.

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν ένα λεπτό, αιχμηρό και επιμήκες όργανο στο στόμα τους για να τρυπήσουν το δέρμα του ξενιστή και απορροφούν το αίμα. Επειδή η παρακέντηση είναι πολύ μικρή, συχνά δεν αισθανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει. Όμως, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και δυνητικά επιβλαβή.

Πως να εξαφανίσετε τα σημάδια από κουνούπια με μαγειρική σόδα και άλλα τρία

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επιπλέον, η έντονη μυρωδιά τους απωθεί τα έντομα και τα κουνούπια από το να συνεχίσουν να σας τσιμπούν. Απλά εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο απευθείας πάνω από την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επειδή είναι αλκαλική σε οξύτητα, εξουδετερώνει το ρΗ του δέρματος και ως εκ τούτου παρέχει ανακούφιση. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και βάλτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος για 10 έως 20 λεπτά.

Πάγος

Το κρύο περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σας δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα. Κρατήστε ένα πακέτο πάγου ή λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην πληγείσα περιοχή για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αυτό θα σας δώσει τη γρήγορη ανακούφιση από το οίδημα και την φαγούρα.

Αλάτι

Το αλάτι είναι μία ακόμα λύση για τα τσιμπήματα των κουνουπιών χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες νερού και μια μικρή ποσότητα αλατιού. Εφαρμόστε την πάστα πάνω στην περιοχή.

Με μαγειρική σόδα διώχνεις και τα μυρμήγκια

Μυρμήγκια τέλος με μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για πάρα πολλά πράγματα, από καθαριστικό για τα πάντα, ακόμα και σε έπιπλα, μέχρι και σε φαγητό για έξτρα μυρωδιά.

Τώρα λοιπόν που καλοκαιριάζει, αρχίζουν και βγαίνουν όλο κι περισσότερα μυρμήγκια, το αιώνιο πρόβλημα που έχουμε όλοι στα σπίτια μας. Εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου, σου έχουμε την λύση, η οποία είναι πανεύκολη αλλά και θαυματουργή.

Το μόνο που πρέπει λοιπόν να κάνεις είναι να πασπαλίσεις ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.