Σκύλος πέθανε αφού έφαγε φύλλα από αυτό το φυτό - Προσέξτε μήπως το έχετε και εσείς στο σπίτι σας

Κινδυνεύει αν το έχετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σκύλος πέθανε αφού έφαγε φύλλα από αυτό το φυτό - Προσέξτε μήπως το έχετε και εσείς στο σπίτι σας

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν φυτά στα σπίτια τους (δείτε ποια δεν κάνουν καλό). Η Κέιτ Βάγκνερ με καταγωγή από τις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει πως ο σκύλος της πέθανε, αφού έφαγε τα φύλλα ενός φυτού που είχε στο σπίτι της και δεν γνώριζε πως είναι επικίνδυνο.

Αυτό είναι το φυτό από το οποίο πέθανε ο σκύλος

Η Κέιτ Βάγκνερ είχε πει πως το «ατρόμητο και δραστήριο» γαλλικό μπουλντόγκ της, με το όνομα Λίλι, αρρώστησε βαριά αφότου έφαγε μερικά φύλλα από ένας είδος φοίνικα, με την επιστημονική ονομασία Κύκας, ένα κοινό φυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες για τα ζώα και τους ανθρώπους εάν φαγωθεί.

Σε μια δημοσίευσή της στο Facebook περιέγραψε την εμπειρία της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα ότι το φυτό που αγόρασε από ένα φυτώριο, θα γινόταν ο «χειρότερος εφιάλτης» της. «Έχω δει αυτό το φυτό στα ράφια πολλών καταστημάτων δίπλα σε άλλα αβλαβή οικιακά φυτά με καμία ετικέτα προειδοποίησης» έγραψε.

Φυτό κακό για τα σκυλιά

Ο σκύλος της, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, πάλεψε για την ζωή του, με τους κτηνιάτρους να του βάζουν μέχρι και σωληνάκι για την κατανάλωση τροφής ενώ του συνταγογράφησαν και φάρμακα. Τελικά, ο σκύλος της δεν τα κατάφερε.... «Πολέμησε σκληρά, αγάπησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο την μάχη του. Την αγαπήσαμε τόσο πολύ και της δώσαμε όλη την αγάπη και την φροντίδα που θα μπορούσαμε. Είμαστε πραγματικά καταρρακωμένοι».

Τα 3 τοξικά φυτά για τα σκυλιά

Τουλίπα

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο. Η κατάποση φύλλων και ανθέων αλλά κυριώς των βολβών της τουλίπας, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση τοξικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σκύλους, όπως εμετό, διάρροια, καταστολή και εκροή σάλιου.

σκύλοι και φυτά

Αλόη

Ακόμη και η αλόη, το δημοφιλές φυτό με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα σκυλιά. Ενώ το gel της αλόης μπορεί να φαγωθεί άφοβα, η κατάποση των φύλλων μπορεί να φέρει στα σκυλιά εμετό, διάρροια και λήθαργο.

Γαρύφαλλο

Η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, χρειάζεται κι αυτή λίγο προσοχή. Αν το σκυλάκι μας φάει φύλλα ή άνθη θα έχει ελαφρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η επαφή με το φύλλωμα του φυτού μπoρεί να προκαλέσει ήπια δερματοπάθεια.

TAGS