Βάλε μια κουταλιά της σούπας μέλι στα φυτά σου κάθε 2 βδομάδες - Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Φοβερό κόλπο που όμως λίγοι γνωρίζουν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βάλε μια κουταλιά της σούπας μέλι στα φυτά σου κάθε 2 βδομάδες - Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Μια αγαπημένη επιλογή διακόσμησης είτε εσωτερικού χώρου είτε εξωτερικού είναι τα φυτά, όμως θέλουν πολύ φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της φροντίδας των φυτών είναι το λίπασμα. ωστόσο υπάρχουν μερικά τα οποία δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το μέλι ως λίπασμα.

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μέλι για λίπασμα με το πότισμα των φυτών

Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες.

Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα: Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

Πηγή: mistikakipou.gr

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μέλι για λίπασμα με το πότισμα των φυτών

Πώς θα ποτίζεις τα φυτά όσο λείπεις διακοπές

Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι το τι κάνουμε όταν λείπουμε για τις διακοπές μας, παρόλα αυτά βρήκαμε την λύση στο αγαπημένη Tik Tok!

Έτσι λοιπόν, αυτό που χρειάζεται είναι να πάρεις ένα σχοινί και μια κατσαρόλα με νερό. Τοποθετείς κάθε ένα από τα φυτά σου γύρω από την κατσαρόλα, η οποία είναι τοποθετημένη πιο ψηλά από τα φυτά, και παίρνεις πολλά κομμάτια από σχοινί και τοποθετείς ένα σε κάθε γλάστρα.

Έπειτα, τοποθετείς το ένα άκρο του σχοινιού μέσα στο χώμα των φυτών σου και το άλλο άκρο στην κατσαρόλα. Έτσι αφήνεις τα φυτά σου να πάρουν το νερό που χρειάζονται μέσω του σχοινιού και δεν θα ξεραθούν!

@selfcareplants

Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok

♬ Aesthetic Vibes - sxldi
TAGS