"Εξαφάνισε" από τα φυτά σου την ψώρα μόνο με μαγειρική σόδα και... - Το απόλυτο κόλπο που θα σε "σώσει"

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Σε περίπτωση που λατρεύετε τα φυτά αλλά δεν έχετε παραμικρή ιδέα για το πως να τα φροντίσετε, σας έχουμε βρει τον απόλυτο τρόπο αντιμετώπισης αν έχετε περατηρήσει πως παθαίνουν ψώρα.

Η λύση βρίσκεται με το παρακάτω μείγμα μαγειρικής σόδας. (Δείτε εδώ επίσης πως μπορείτε να εξαφανίσετε τις ραγάδες σας μόνο με αγειρική σόδα και...)

Το μυστικό της μαγειρικής σόδας για τα φυτά σας με ψώρα

  • Τα κοκκοειδή, η γνωστή ψώρα, είναι από τα σημαντικότερα έντομα που προσβάλλουν καρποφόρα δέντρα και καλλωπιστικούς θάμνους του κήπου μας. Θα τη συναντήσουμε πολύ συχνά στη λεμονιά και τη γαρδένια.
  • Τα κοκκοειδή έχουν μικρό μέγεθος 2-3 χιλιοστών, με στρογγυλό ή οβάλ σχήμα και διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό κάλυμμα σαν όστρακο που λέγεται ασπίδιο. Μοιάζουν με μικρές πεταλίδες ή με λέπια σε διαφορετικό χρώμα ανάλογα το είδος: καφετί, κίτρινο-πορτοκαλί, μαύρο και κόκκινο.
  • Τα κοκκοειδή κολλάνε πάνω σε φύλλα, βλαστούς και καρπούς των φυτών και των δέντρων. Υπάρχουν διάφορά είδη ψώρας όπως η κόκκινη ψωρα, η μυτιλόμορφη ψώρα, η μαύρη ψώρα ή παρλατόρια ή λεκάνιο και η ψώρα του Σαν Ζοζέ.

Έτσι θα "αναστήσετε" τα φυτά σας - Ποτίστε τα μόνο όταν...

Μπορεί, ίσως, να έχουν πέσει θύματα της απότομης αλλαγής του καιρού ή απλά να μην τα ποτίσατε όσο χρειαζόταν. Όποιος και είναι ο λόγος που τα φυτά σας φαίνονται να πεθαίνουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα «αναστήσετε».

Το γεγονός ότι ένα φυτό έχει χάσει το σθένος του και είναι σε ένα βαθμό μαραμένο, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και νεκρό. Αν οπουδήποτε στο φυτό μπορείτε να διακρίνετε λίγο πράσινο (σε ένα κλαδί, για παράδειγμα, ή στη ρίζα) είναι πολύ πιθανόν να του έχει απομείνει κάποια ζωή.

Αν οι ρίζες του φαίνονται ζωντανές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr