"Εξαφάνισε" στο λεπτό τις ραγάδες μόνο με μαγειρική σόδα και... - Θα σας "λύσει" τα χέρια

Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Όπως σας έχουμε αναφέρει η μαγειρική σόδα μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη αρκεί να την έχετε στο σπίτι σας. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά μετά από μια μικρή αναζήτηση που κάναμε αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα ακόμη μυστικό το οποίο αδιαμφισβήτητα πρόκειται να σας "λύσει" τα χέρια.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε παρατηρήσει πως έχετε ραγάδες, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Μπορείτε επίσης να δείτε πως θα ξεφορτωθείτε τους μύκητες από τα νύχια σας.

Το απόλυτο μυστικό για να "διώξετε" τις ραγάδες με μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα - Το έξυπνο μυστικό

Υλικά:

  • Καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης
  • 1 πλαστικό πιρούνι
  • 1 πετσέτα
  • Λίγη γάζα
  • 1 μπουκάλι ζεστό νερό

Εκτέλεση:

  • Καταρχάς καθαρίζετε την πάσχουσα περιοχή με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό.
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το καστορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι, μουλιάζετε μέσα τη γάζα και την εφαρμόζετε στο δέρμα σας.
  • Καλύπτετε τη γάζα με πλαστική μεμβράνη και ακουμπάτε από πάνω το μπουκάλι με το ζεστό νερό.
  • Τυλίγετε γύρω-γύρω την πετσέτα και το αφήνετε να δράσει για 1 ώρα.
  • Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία για 40 μέρες και θυμηθείτε να ζεσταίνετε πάντα το καστορέλαιο πριν από τη χρήση.

Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε μαγειρική σόδα με ξύδι και... - Αδιανόητο αυτό που θα συμβεί

Συνήθως αλλάζετε σφουγγαρίστρα κάθε λίγο και λιγάκι; Αιτία πολλές φορές είναι η άσχημη μυρωδιά που μπορεί να αφήνει κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος. Ωστόσο, με μαγειρική σόδα (που καθαρίζει και στρώματα) μπορείτε να την κάνετε και πάλι σαν καινούργια.

Η λύση είναι να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της, βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

Σφουγγαρίστρα καθάρισμα με μαγειρική σόδα