Ο πιο δύσκολος καλοκαιρινός λεκές καταπολεμάται με μαγειρική σόδα και ακόμα 1 υλικό - Θέλετε μόνο 10 λεπτά

Το τρικ που θα σας σώσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ο πιο δύσκολος καλοκαιρινός λεκές καταπολεμάται με μαγειρική σόδα και ακόμα 1 υλικό - Θέλετε μόνο 10 λεπτά

Τα κεράσια μπορούν να αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, ωστόσο κάνουν κι έναν από τους πιο δύσκολους λεκέδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε όταν τα τρώτε.

Ωστόσο, αν λερωθείτε, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Μαγειρική σόδα & λεμόνι για να βγει ο λεκές από τα κεράσια

Μαγειρική σόδα

Το ένα είναι να μουλιάσετε το λερωμένο ρούχο σας σε μια λεκάνη γεμάτη νερό στην οποία έχετε διαλύσει λίγη σόδα. Αφού το αφήσετε εκεί για 10 λεπτά, ξεπλένετε το ρούχο σας με χλιαρό νερό, ενώ μάλιστα μπορείτε με μαγειρική σόδα να ξεπλύνετε την ίδια στιγμή και τα φρούτα σας.

Λεμόνι

Μια άλλη λύση είναι να σκουπίσετε καταρχάς τον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί όσο γίνεται. Έπειτα στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στον λεκέ, περιμένετε μερικά λεπτά, ξεπλύνετε και αφήστε το ρούχο σας να στεγνώσει στον ήλιο. Η οξύτητα του λεμονιού σπάει τον λεκέ. Αν ο λεκές είναι πολύ μεγάλος βουτήξτε το ρούχο σε μια λεκάνη στην οποία έχετε γεμίσει κατά το 1/4 με ζεστό νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε το ρούχο μέσα στο μείγμα για 15 λεπτά και έπειτα πλύντε το.

Μαγειρική σόδα & λεμόνι για να βγει ο λεκές από τα κεράσια 

Η μαγειρική σόδα βοηθά και στην απώλεια βάρους

Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά χρήσιμη καθώς είναι γνωστό πως είναι πολύτιμη για την υγεία αλλά και και την καθημερινότητά μας μιας και θεωρείται αρκετά χρήσιμη για διάφορες περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα το καθάρισμα μιας κατσαρόλας από τα λίπη.

Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε αν τελικά η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια των κιλών σας. Πιθανότατα έχει κάποιες ελάχιστες άμεσες επιπτώσεις στην απώλεια βάρους. Η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει έμμεσο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους, κυρίως λόγω του υγρού με το οποίο αναμιγνύεται συνήθως.

Τα μυστικά της μαγειρικής σόδας

Μια δημοφιλής επιλογή είναι να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα με μηλόξυδο. Αυτό, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερη πείνα. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η επίδραση του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους είναι περιορισμένη.

Η μαγειρική σόδα αραιώνεται συχνά σε νερό, είτε μόνη της, είτε μαζί με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Όταν καταναλώνετε καθημερινά, τέτοια ποτά είναι πιθανό να αυξήσετε και την ημερήσια πρόσληψη υγρών. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης, κάτι που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει την πείνα, να αυξήσει τον μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια σωματικού λίπους.