Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Θα είναι σαν καινούργιο - Καθαρίστε το κλιματιστικό σας με μαγειρική σόδα κι ακόμα 1 υλικό

Έτσι θα απομακρύνετε όλα τα μικρόβια

Θα είναι σαν καινούργιο - Καθαρίστε το κλιματιστικό σας με μαγειρική σόδα κι ακόμα 1 υλικό
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 03.08.2022 08:42
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Τώρα που έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες, η μόνη μας λύση είναι το κλιματιστικό, ωστόσο πρώτα πρέπει να το καθαρίσουμε, για αυτό και σας έχουμε το απόλυτο μυστικό, προκειμένου να το κάνετε σαν καινούργιο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα, ξύδι και να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα.

Από τη μία, όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή, καθώς έχει πολλές χρήσεις (μέχρι κι να καταπολεμήσει ασθένειες). Από την άλλη το ξύδι είναι γνωστό, ότι καθαρίζει και απομακρύνει φυσικά τα μικρόβια. Έτσι με αυτά τα δύο υλικά, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας εντελώς φυσικά.

Καθαρίστε το κλιματιστικό σας με μαγειρική σόδα και ξ

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε το καπάκι από το κλιματιστικό και στη συνέχεια να αφαιρέσετε προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε το καπάκι, οπότε αν δείτε, ότι ενώ τραβάτε δε βγαίνει κοιτάξτε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Αφού τα αφαιρέσετε, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξετε όλη τη σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα δε μπορείτε να τα καθαρίσετε τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φίλτρα να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσατε να τα ψεκάσετε όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας.

Καθαρίστε το κλιματιστικό σας με μαγειρική σόδα και ξ<ύδι

Χρησιμοποίησε σόδα και στα παπούτσια σου

Όπως σας έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό το οποίο μπορεί να σας "λύσει" για τα καλά τα χέρια σε περίπτωση που την έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε εδώ πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τις ραγάδες.

Αυτή τη φορά ωστόσο αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε κάποια tip σε περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα παπούτσια σας προκειμένου να φαίνονται σα να είναι καινούργια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο νερό, την μαγειρική σόδα αλλά και λίγο ξύδι.

Μαγειρική σόδα

  • Συγκεκριμένα, νακατεύεις μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα και το τοποθετείς πάνω σε μια παλιά σου οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από ολόκληρη την επιφάνεια των παπουτσιών σου, ακόμα και από τις ραφές τους.
  • Μόλις τελειώσεις με το τρίψιμο τα αφήνεις έξω, στο φυσικό περιβάλλον και στο αέρα, για να στεγνώσουν μόνα τους.
  • Έτσι, εύκολα και απλά, μπορείς να καθαρίσεις τα sneakers σου μόνη στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να τα βάλεις στο πλυντήριο. Καλή επιτυχία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο πιο δύσκολος καλοκαιρινός λεκές καταπολεμάται με μαγειρική σόδα και ακόμα 1 υλικό - Θέλετε μόνο 10 λεπτά

Ρίξε μαγειρική σόδα στα τοιχώματα της λεκάνης και άστη όλο το βράδυ - Αυτό που θα συμβεί θα σε σοκάρει

Share