Μυρίζει... τσιγαρίλα το σπίτι σας; Ρίξτε στο τασάκι λίγη μαγειρική σόδα και...

Θα απαλλαχτείτε από την δυσάρεστη αυτή μυρωδιά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μυρίζει... τσιγαρίλα το σπίτι σας; Ρίξτε στο τασάκι λίγη μαγειρική σόδα και...

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί σωτήρια σε πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού (ακόμα και του κλιματιστικού) και δίνει την λύση μέχρι και στην μυρωδιά από τα αποτσίγαρα μέσα στα τασάκια.

Πώς θα εξαφανίσετε την μυρωδιά από τα τσιγάρα στο σπίτι με μαγειρική σόδα

Μπορείτε λοιπόν να την εξουδετερώσετε με μία απλή κίνηση. Με δύο πολύ απλά υλικά, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες θα λύσετε το πρόβλημα σας και δεν θα φαίνεστε πια ο περίεργος οικοδεσπότης που προσπαθεί να απαλλαγεί - ευγενικά - από το τσιγάρο και τις μυρωδιές του, αλλάζοντας τα τασάκια κάθε μισή ώρα. Ούτε θα χρειαστεί, μόλις φύγουν οι καλεσμένοι, να ψεκάσετε όλο το σπίτι με αποσμητικό χώρου!

Βάλτε μέσα στα τασάκια κατακάθια καφέ που έχουν στεγνώσει ή λίγη μαγειρική σόδα. Και τα δύο αυτά υλικά εγκλωβίζουν στους κόκκους τους τις μυρωδιές και τις εμποδίζουν από το να διαχυθούν στον χώρο.

Πώς θα εξαφανίσετε την μυρωδιά από τα τσιγάρα στο σπίτι με μαγειρική σόδα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα & λεμόνι για να βγάλεις τον λεκέ από τα κεράσια

Μαγειρική σόδα

Το ένα είναι να μουλιάσετε το λερωμένο ρούχο σας σε μια λεκάνη γεμάτη νερό στην οποία έχετε διαλύσει λίγη σόδα. Αφού το αφήσετε εκεί για 10 λεπτά, ξεπλένετε το ρούχο σας με χλιαρό νερό, ενώ μάλιστα μπορείτε με μαγειρική σόδα να ξεπλύνετε την ίδια στιγμή και τα φρούτα σας.

Λεμόνι

Μια άλλη λύση είναι να σκουπίσετε καταρχάς τον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί όσο γίνεται. Έπειτα στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στον λεκέ, περιμένετε μερικά λεπτά, ξεπλύνετε και αφήστε το ρούχο σας να στεγνώσει στον ήλιο. Η οξύτητα του λεμονιού σπάει τον λεκέ. Αν ο λεκές είναι πολύ μεγάλος βουτήξτε το ρούχο σε μια λεκάνη στην οποία έχετε γεμίσει κατά το 1/4 με ζεστό νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε το ρούχο μέσα στο μείγμα για 15 λεπτά και έπειτα πλύντε το.

Μαγειρική σόδα & λεμόνι για να βγει ο λεκές από τα κεράσια