Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Προκαλούν εμετούς και δερματοπάθεια - Τα φυτά που είναι επικίνδυνα για τα σκυλάκια σας

Εάν τα έχετε δείξτε μεγάλη προσοχή

Προκαλούν εμετούς και δερματοπάθεια - Τα φυτά που είναι επικίνδυνα για τα σκυλάκια σας
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 08.08.2022 13:21
Από Youweekly Team

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει έστω και μία γλάστρα στο μπαλκόνι ή ακόμη και στον εσωτερικό χώρο. Τα φυτά γεμίζουν το χώρο, φέρνουν ευεξία και πολλά από αυτά έχουν και θαυματουργές ιδιότητες (δείτε εδώ ποιο βοηθάει με τους πόνους στο στομάχι).

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι πολλές φορές, τα φυτά κρύβουν κινδύνους που μπορεί να μην γνωρίζετε, τόσο για εσάς (δείτε εδώ ποια φυτά είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους), όσο και για τα κατοικίδιά σας και συγκεκριμένα, για τα σκυλιά σας, τα οποία δείχνουν μεγάλη ευαισθησία σε ορισμένα φυτά.

Τα φυτά από τα οποία πρέπει να κρατήσετε μακριά τα σκυλιά σας

Τουλίπα

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο. Η κατάποση φύλλων και ανθέων αλλά κυριώς των βολβών της τουλίπας, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση τοξικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σκύλους, όπως εμετό, διάρροια, καταστολή και εκροή σάλιου.

Επικίνδυνα φυτά για σκυλιά

Αλόη

Ακόμη και η αλόη, το δημοφιλές φυτό με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα σκυλιά. Ενώ το gel της αλόης μπορεί να φαγωθεί άφοβα, η κατάποση των φύλλων μπορεί να φέρει στα σκυλιά εμετό, διάρροια και λήθαργο.

Γαρύφαλλο

Η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, χρειάζεται κι αυτή λίγο προσοχή. Αν το σκυλάκι μας φάει φύλλα ή άνθη θα έχει ελαφρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η επαφή με το φύλλωμα του φυοτού μπoρεί να προκαλέσει ήπια δερματοπάθεια.

Σκύλος πέθανε αφού έφαγε φύλλα από αυτό το φυτό

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν φυτά στα σπίτια τους (δείτε ποια δεν κάνουν καλό). Η Κέιτ Βάγκνερ με καταγωγή από τις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει πως ο σκύλος της πέθανε, αφού έφαγε τα φύλλα ενός φυτού που είχε στο σπίτι της και δεν γνώριζε πως είναι επικίνδυνο.

Η Κέιτ Βάγκνερ είχε πει πως το «ατρόμητο και δραστήριο» γαλλικό μπουλντόγκ της, με το όνομα Λίλι, αρρώστησε βαριά αφότου έφαγε μερικά φύλλα από ένας είδος φοίνικα, με την επιστημονική ονομασία Κύκας, ένα κοινό φυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες για τα ζώα και τους ανθρώπους εάν φαγωθεί.

Σε μια δημοσίευσή της στο Facebook περιέγραψε την εμπειρία της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα ότι το φυτό που αγόρασε από ένα φυτώριο, θα γινόταν ο «χειρότερος εφιάλτης» της. «Έχω δει αυτό το φυτό στα ράφια πολλών καταστημάτων δίπλα σε άλλα αβλαβή οικιακά φυτά με καμία ετικέτα προειδοποίησης» έγραψε.

Φυτό κακό για τα σκυλιά

Ο σκύλος της, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, πάλεψε για την ζωή του, με τους κτηνιάτρους να του βάζουν μέχρι και σωληνάκι για την κατανάλωση τροφής ενώ του συνταγογράφησαν και φάρμακα. Τελικά, ο σκύλος της δεν τα κατάφερε.... «Πολέμησε σκληρά, αγάπησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο την μάχη του. Την αγαπήσαμε τόσο πολύ και της δώσαμε όλη την αγάπη και την φροντίδα που θα μπορούσαμε. Είμαστε πραγματικά καταρρακωμένοι».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Εξαφανίζει" την κατάθλιψη το συγκεκριμένο αυτό φυτό - Το βρίσκεις σε λίγα μόνο μέρη

Τέλος στις εξαντλητικές δίαιτες: Με αυτό το φυτό θα δεις διαφορά στο σώμα σου μέσα σε λίγες μέρες

Share