Αν φυτρώσει στην αυλή σας μην το ξεριζώσετε - Το φυτό που βοηθά μεγάλο πρόβλημα του δέρματος

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αν φυτρώσει στην αυλή σας μην το ξεριζώσετε - Το φυτό που βοηθά μεγάλο πρόβλημα του δέρματος

Δεν έχει τύχει έξω από το σπίτι σας ή ακόμη και στην αυλή σας να φυτρώσουν διάφορα φυτά που δεν γνωρίζετε τι είναι; Ε λοιπόν, καλό θα είναι να ξέρετε γιατί κάποια μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία σας, ενώ κάποια να προκαλέσουν μέχρι και ανεπάρκεια παγκρέατος.

Αμερικανοί αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων. Αναλύοντας λοιπόν αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βελανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι, αχίλλεια και ιβίσκο. Θεωρούν ότι πρόκειται για υπολείμματα θεραπευτικών ουσιών, καθώς οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτά για να αντιμετωπίσουν παθήσεις και τραύματα.

Το φυτό που βοηθάει σε ένα μεγάλο πρόβλημα του δέρματος

Πρόκειται για τις Αβρουνιές! Ανήκουν στα βότανα του Κένταυρου Χείρωνα, που ο Διοσκορίδης ονομάζει αγριόκλημα και συνιστά τους καρπούς του για τις φακίδες και τους λεκέδες του δέρματος. Στη σημερινή ομοιοπαθητική, από τη ρίζα της αβρουνιάς, εξάγεται μια ουσία που γιατρεύει τα εγκαύματα του ήλιου.

Αυτό όμως εξαφανίζει την κατάθλιψη

Πολλά είναι τα φυτά τα οποία κάνουν θαύματα σε θέματα υγείας (όπως για αυτήν εδώ την ασθένεια) και σώζουν ανθρώπους που πάλευαν χρόνια με φαρμακευτικές αγωγές κι ένα μάλιστα βοηθά μέχρι και στην κατάθλιψη.

Πώς όμως μπορεί ένα φυτό να θεραπεύσει την κατάθλιψη και ποιο είναι αυτό το φυτό; Πρόκειται για την αψιθιά, ένα φυτό που ευδοκιμεί κυρίως στην Κρήτη αλλά μπορείς να συναντήσεις και σε πολλά άλλα μέρη. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της διάθεσης και κυρίως σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης.

Τα κύρια συστατικά του είναι υπερικίνη, υπερφορίνη, τανίνες και φλαβονοειδή. Η αντικαταθλιπτική δράση του έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετών και πλέον αναγνωρίζεται από κορυφαίες Υγειονομικές Αρχές. Καταναλώνεται συνήθως ως τσάι, αλλά αρκετά συχνή είναι και η χρήση του σε μορφή κάψουλας.

Το φυτό που καταπολεμά την κατάθλιψη

TAGS