Απορροφά τις τοξικές ουσίες - Το φυτό που πρέπει να αγοράσετε για το γραφείο σας

Κάνει καλό στην υγεία και είναι και τέλειο για την διακόσμηση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Απορροφά τις τοξικές ουσίες - Το φυτό που πρέπει να αγοράσετε για το γραφείο σας

Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και σιγά σιγά όλοι θέλουμε να ανανεώσουμε τον χώρο μας με φυτά που όχι μόνο θα δημιουργούν ένα αισθητικό περιβάλλον αλλά θα έχουν και αρκετά οφέλη για την υγεία μας.

Ένα τέτοιο φυτό λοιπόν είναι η δράκαινα, ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα (δείτε εδώ ποια είναι τα φυτά που πρέπει να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά σας).

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες για να επιλέξουμε με πιο γνωστή την δράκαινα μαρτζινάτα, την δράκαινα φράγκρανς (αρωματική), ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η ποικιλία “λέμον” με χαρακτηριστικά κιτρινοπράσινα φύλλα που χρειάζονται λίγο περισσότερο φως από τις υπόλοιπες δράκαινες.

Δράκαινα φυτό εσωτερικού χώρου

Τα οφέλη της δράκαινας

Η δράκαινα θεωρείται ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι και στο γραφείο απορροφώνατας τοξικές ουσίες και δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε.

Πηγή: www.mistikakipou.gr

Πώς θα φροντίσετε τη δράκαινα

Η δράκαινα χρειάζεται πότισμα περίπου κάθε 10 μέρες, ενώ την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού ποτίζουμε κάθε 5 μέρες. Πριν ποτίσουμε τη δράκαινα ελέγχουμε ότι το χώμα της έχει στεγνώσει. Αν δεν την ποτίζουμε επαρκώς, θα παρατηρήσουμε ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων που μαρτυρούν ότι το φυτό μας χρειάζεται περισσότερο νερό.

Αν τα φύλλα της δράκαινας κιτρινίζουν, αυτό σημαίνει ότι δέχεται υπερβολικό πότισμα. Για να βοηθήσουμε τη δράκαινα να αναπτυχθεί, προσθέτουμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά 1-2 φορές το μήνα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ η συμπληρωματική λίπανση με σίδηρο θα βοηθήσει στο έντονο πρασίνισμα του φυλλώματος.

H δράκαινα χρειάζεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα περίπου κάθε 2 χρόνια όταν γεμίσουν ασφυκτικά οι ρίζες μέσα στη γλάστρα.

Η μεταφύτευση καλό είναι να γίνεται μέσα στην άνοιξη ή αρχές φθινοπώρου χρησιμοποιώντας ειδικό φυτόχωμα για φυτά εσωτερικού χώρου με αρκετό περλίτη και ελαφρόπετρα για να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση. Σχετικά με την αντιμετώπιση του εντόμου του ψευδόκοκκου και του τετράνυχου που προσβάλλουν την δράκαινα, ο προληπτικός ψεκασμός με διάλυμα τριμμένου σαπουνιού ή φυσικής πυρεθρίνης κάθε 2 βδομάδες είναι πολύ βοηθητικός.

TAGS