Εξουδετερώστε μέσα σε λίγα λεπτά τις κατσαρίδες από το σπίτι σας - Το κόλπο με ένα υλικό που θα σας "λύσει" τα χέρια

Δεν έχετε ιδέα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εξουδετερώστε μέσα σε λίγα λεπτά τις κατσαρίδες από το σπίτι σας - Το κόλπο με ένα υλικό που θα σας

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα έντομα στο σπίτι σας και συγκεκριμένα με τις κατσαρίδες, τότε σας έχουμε ένα άκρως αποτελεσματικό τρόπο που θα σας ανακουφίσει.

Η λύση είναι η μαγειρική σόδα αφού αντιδρά με τα οξέα στο στομάχι τους και τις κάνει να "σκάνε" σε δευτερόλεπτα. Δείτε επίσης πώς θα καθαρίσετε τις βρώμικες επιφάνειες του σπιτού σας με μαγειρική σόδα.

Τρόποι για να μην εμφανιστούν οι κατσαρίδες στο σπίτι σου ποτέ

  • Κράτα το νερό μακριά: Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή αλλά χωρίς νερό, όχι. Μη τους δίνεις, λοιπόν, νερό! Φρόντιζε να μην αφήνεις άπλυτα πιάτα, καθώς και να διώχνεις το νερό από τον νεροχύτη κι από κάθε άλλο μέρος του σπιτιού σου! Ακόμη και λίγες σταγόνες του είναι αρκετές για να τις τραβήξουν κοντά! Τόσο το μπάνιο όσο και η κουζίνα σου μοιάζουν για εκείνες θησαυρός μιας που εκεί μπορούν να γευθούν το νερό που τόσο έχουν ανάγκη, στην οποιαδήποτε μορφή του.

Μαγειρική σόδα - Κόλπο

  • Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά: Τα σημεία που αγγίζουν ή επισκέπτονται οι ίδιες τις ελκύουν ιδιαίτερα. Πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζεις με επιμέλεια και λεπτομέρεια κάθε κομμάτι του σπιτιού σου από το οποίο, σίγουρα ή μάλλον, έχουν περάσει! Χρησιμοποίησε το κατάλληλο καθαριστικό, απορρυπαντικό ή απολυμαντικό ανά περίπτωση, για να σβήσεις κάθε σημάδι που έχουν αφήσει πίσω τους.
  • Φρόντισε τις επιφάνειές σου: Σημαντικό είναι τόσο να καθαρίζεις όσο και να τακτοποιείς τον χώρο σου, αν δε θες να ξαναδείς κατσαρίδες στο σπίτι! Ο ακατάστατος πάγκος της κουζίνας σου με τα ψίχουλα επάνω του, μα και το γραφείο σου με την χαρτούρα και τα παραπεταμένα αντικείμενα στην ποδιά του, φαντάζουν για μια κατσαρίδα παράδεισος. Εκείνες αγαπούν το σκοτάδι, την βρωμιά και την ανακατωσούρα. Εσύ; Μην αμελείς να καθαρίζεις και να συγυρίζεις κάθε επιφάνεια του βασιλείου σου, όσο σκοτεινή κι αν είναι. Η νοικοκυροσύνη και η οργάνωση είναι το παν, ειδικά αν θες να αποτρέψεις την παρουσία τους, αλλά και γενικότερα, αν θες μια ζωή όμορφη.

Πριν στρώσεις καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα

Πολλοί από εσάς σίγουρα δεν γνωρίζετε πως το στρώμα μας θέλει πολύ συχνό καθάρισμα...Η σκόνη, η βρωμιά, ο ιδρώτας και άλλα σωματικά υγρά περνούν μέσα από τα σεντόνια και καταλήγουν στο στρώμα δημιουργώντας έτσι αρκετά μικρόβια τα οποία δεν φαίνονται.

Με λίγα λόγια και σεντόνια να αλλάξετε και μπάνιο να κάνετε πέφτοντας καθαροί στο κρεβάτι, αυτά τα ζιζάνια που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι χωρίς να το ξέρετε έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας.

Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε το στρώμα και ένας είναι ιδιαίτερα οικονομικός αλλά και αποτελεσματικός. Μάλιστα, η μαγειρική σόδα καθαρίζει και τους λεκέδες που μπορεί να έχει.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε το στρώμα σας είναι λίγη μαγειρική σόδα, καθώς είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των βακτηρίων.

Καθαρίστε καλά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια πασπαλίστε σε όλη την επιφάνεια μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα το απολυμάνει αποτελεσματικά και η ηλεκτρική σκούπα θα απορροφήσει τη συσσωρευμένη σκόνη. Μετά από λίγη ώρα, προσθέστε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σε λίγο νερό και ψεκάστε το στρώμα, για να του δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά!