Ένα από αυτά μπορεί να τα έχεις στο σπίτι - Τα 6 φυτά που φέρνουν μόνο κακοτυχία και κλάματα στη ζωή

Αν πιστεύεις στο Φενγκ Φουι αντικατέστησε τα με αυτά που φέρνουν τύχη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ένα από αυτά μπορεί να τα έχεις στο σπίτι - Τα 6 φυτά που φέρνουν μόνο κακοτυχία και κλάματα στη ζωή

Το Φενγκ Σούι μπορεί να θεωρείται από μια ψευδοεπιστήμη σε ένα σύνολο κινέζικων δεισιδαιμονιών, σήμερα είναι πολύ δημοφιλές και πολλοί το ακολουθούν. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, υπάρχουν πολλά φυτά που δεν συνιστά να έχετε στο σπίτι γιατί φέρνουν κακοτυχία. Ωστόσο, να σημειωθεί πως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, παρόλο που υπάρχουν και φυτά που φέρνουν μέχρι και λεφτά.

Τα 6 φυτά που φέρνουν κακή τύχη

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Αγαύη
Φωτογραφία pixabay/Ralphs_Fotos

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι πολύ ενδιαφέροντα φυτά που έχουν σε γλάστρες, καθώς αναπτύσσονται αργά και, τα περισσότερα από αυτά, δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αλλά προσελκύουν αρνητική ενέργεια, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους στην είσοδο του σπιτιού.

Κάκτος
pixabay/milivigerova

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι (δηλαδή χρειάζονται ένα υπόστρωμα και νερό άρδευσης με χαμηλό pH, μεταξύ 4 και 6, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν καλά), τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Ορτένσια
Φωτογραφία pixabay/MabelAmber

Photus

Το Photus, επιστημονικά γνωστό με το όνομα του Epipremnum aureumθεωρούνται φυτά «βαμπίρ», δηλαδή απορροφούν τόσο θετική όσο και αρνητική ενέργεια. Για αυτόν τον λόγο, δεν συνιστάται να έχετε περισσότερα από 3, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί ενεργειακή ανισορροπία.

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.

Αγκάθι του Χριστού
Φωτογραφία pixabay/jongjoonmoon

Αναρριχητικά φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά και τα φυτά αναρρίχησης είναι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Υποτίθεται ότι εάν έχουν αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να κοπούν καθώς μεγαλώνουν έτσι ώστε να μην καλύπτουν πλήρως τις επιφάνειες. Στην περίπτωση που μεγαλώνουν πολύ δεν θα επιτρέψουν τη θετική ενέργεια να ρέει καλά μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Επομένως, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι είναι ότι έχουμε αυτόν τον τύπο φυτών στον κήπο.

Μικρά μυστικά για να κλαδέψεις τα φυτά του της γλάστρας σου

  1. Μην κλαδεύεις τις ημέρες που έχει έντονη βροχή, πολύ αέρα, κρύο ή καύσωνα.
  2. Αν υπάρχει έντονος αέρας, πότισε περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Οι τομές που δημιουργούνται από το κλάδεμα αυξάνουν την εξάτμιση του νερού.
  3. Το κλάδεμα ανανέωσης ενός γερασμένου φυτού καλό είναι να συνοδεύεται από λίπανση. Το κλάδεμα θα το βοηθήσει να βγάλει νέους βλαστούς και το λίπασμα θα τους θρέψει.
  4. Αν, αφού κλαδέψεις, υπάρξουν προβλήματα από το κρύο, πρέπει να κόψεις τα χαλασμένα τμήματα του κλαδιού.
  5. Αυτό θα προστατέψει το υπόλοιπο κλαδί από το κρύο.
  6. Αν αφαιρέσεις πολύ φύλλωμα, πρέπει να προστατέψεις το φυτό από τον ήλιο και τη ζέστη. Οι εσωτερικοί βλαστοί κινδυνεύουν από εγκαύματα.
TAGS