Αν το βρεις σε ανθοπωλείο αγόρασε το αμέσως - Το φυτό που θα φέρει χρήματα στο σπίτι σου

Μπορεί να το έχεις ήδη και να μην το ξέρεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αν το βρεις σε ανθοπωλείο αγόρασε το αμέσως - Το φυτό που θα φέρει χρήματα στο σπίτι σου

Αν πιστεύετε στην ενέργεια των φυτών, τότε σίγουρα αυτό θα το αγοράσετε όπου και να το βρείτε, εκτός αν ήδη το έχετε σε γλάστρα στο σπίτι σας. Πρόκειται για ένα φυτό που προσελκύει τα χρήματα για αυτό και στα αγγλικά λέγεται "money plant" (ενώ υπάρχει φυτό και για τη γονιμότητα).

Αυτό είναι το φυτό που φέρνει χρήματα στο σπίτι

Ο λόγος για την Κρασούλα είναι παχύφυτο που κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και το όνομά του προέρχεται από το λατινικό crassus = παχύς και αναφέρεται στα σαρκώδη φύλλα του που έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους. Τα μικρά άνθη βγαίνουν ανά ομάδες σε ταξιανθίες.

Η κρασούλα είναι εύκολη στην καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλει ένα μέρος φωτεινό και προσήλιο. Μην την αφήνετε όμως κάτω από τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Το καλοκαίρι μπορεί να βγει έξω, αν προστατεύεται από τη βροχή. Το χειμώνα θέλει δροσιά (6-10 °C) αλλά πολύ φως.

Ποτίζετε αναλόγως τις θερμοκρασίες, το καλοκαίρι μέτρια, το χειμώνα σχεδόν καθόλου. Στην κρασούλα αρέσει ο ξηρός αέρας. Το καλοκαίρι ρίξτε της λίπασμα ειδικό για κάκτους μια φορά το μήνα. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε την άνοιξη να την μεταφυτέψετε σε πιο μεγάλη γλάστρα.

Κρασούλα φυτό που φέρνει χρήματα

Πως η ασπιρίνη θα σώσει το φυτό σου

Πόσες φορές έχετε συνειδητοποιήσει πως τα μυστικά της γιαγιάς είναι αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν σε απλά πράγματα της καθημερινότητας; Ένας λεκές, ένα φυσικό φάρμακο ή ένα φυσικό boost για τα φυτά που έχετε στο σπίτι σας.

Οι παλιές χρησιμοποιούσαν το πιο διαδεδομένο χάπι, την ασπιρίνη, προκειμένου να βοηθήσουν τα φυτά που είχαν στα μπαλκόνια και στους κήπους τους και το αποτέλεσμα ήταν απλά εντυπωσιακό.

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στα φυτά σας. Πώς; Περιέχει ασβέστιο, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών βοηθώντας τα να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Αν θέλετε, λοιπόν, να τα δείτε να μεγαλώνουν γρήγορα ρίξτε λίγη ασπιρίνη μέσα στο χώμα. Βεβαια, τα φυτά μπορείς να τα προστατεύσεις και με μαγειρική σόδα (δείτε εδώ πώς).

Ασπιρίνη στα φυτά

Έχετε ένα όμορφο μπουκέτο στο βάζο σας και εύχεστε να μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο; Μπορείτε να το καταφέρετε με την χρήση λίγης ασπιρίνης. Θρυμματίστε 2-3 ασπιρίνες και ρίξτε τις μέσα στο βάζο. Θα βοηθήσουν ώστε το νερό να παραμείνει καθαρό χωρίς βακτήρια και έτσι τα λουλούδια σας θα κρατήσουν περισσότερο.

TAGS