Ξεριζώσετε τα αμέσως από τον κήπο σας - Τα 3 φυτά που προκαλούν ακόμη και θάνατο στους σκύλους

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξεριζώσετε τα αμέσως από τον κήπο σας - Τα 3 φυτά που προκαλούν ακόμη και θάνατο στους σκύλους

Δεν γίνεται να υπάρχει άτομο στο οποίο να μην του αρέσουν τα φυτά καθώς είναι ό,τι πιο όμορφο. Ωστόσο υπάροχυν κάποια τα οποία έχουν αποδειχτεί πως είναι τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο.

Έτσι, καλό θα ήταν να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή καθώς εμείς συγκεντρώσαμε 3 από αυτά τα οποία οι περισσότεροι έχετε στο σπίτι σας.

Μεταξύ άλλων, περιέχουν ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον σκύλο μας, ειδικότερα στα κουτάβια που έχουν μεγαλύτερη όρεξη για παιχνίδι και εξερεύνηση. (Δείτε εδώ τον λόγο που δεν πρέπει να κλαδέψεις το αγαπημένο σου φυτό όταν βρέχει ή έχει καύσωνα γιατί κινδυνεύει να...)

Τα 3 τοξικά φυτά για τα σκυλιά που προκαλούν ακόμη και θάνατο

Τουλίπα

Τουλίπα - Το φυτό που είναι επικύνδυνο για σκύλους

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο. Η κατάποση φύλλων και ανθέων αλλά κυριώς των βολβών της τουλίπας, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση τοξικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σκύλους, όπως εμετό, διάρροια, καταστολή και εκροή σάλιου.

Αλόη

Αλόη - Επικίνδυνο φυτό για τους σκύλους

Ακόμη και η αλόη, το δημοφιλές φυτό με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα σκυλιά. Ενώ το gel της αλόης μπορεί να φαγωθεί άφοβα, η κατάποση των φύλλων μπορεί να φέρει στα σκυλιά εμετό, διάρροια και λήθαργο.

Γαρύφαλλο

Γαρυφαλλιά - Φυτό

Η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, χρειάζεται κι αυτή λίγο προσοχή. Αν το σκυλάκι μας φάει φύλλα ή άνθη θα έχει ελαφρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η επαφή με το φύλλωμα του φυοτού μπoρεί να προκαλέσει ήπια δερματοπάθεια.

Εξωτερική φωτογραφία: 12019/ PixaBay

Εσωτερικές φωτογραφίες: Pezibear(Γαρυφαλλιά)

Pexels (Τουλίπα)

SpencerWing (Αλόη)

Διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι - Το φυτό που πρέπει να έχεις σπίτι σου

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του και αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να ανανεώσετε τον χώρο σας και να επιλέξετε τα φυτά που θα σας φέρουν καλοτυχία, ενώ θα διακοσμήσουν και με όμορφο τρόπο το σπίτι σας, τόσο μέσα όσο και έξω (δείτε εδώ ποιο φυτό φέρνει χρήματα στο σπίτι).

Ένα φυτό που σίγουρα πρέπει να έχετε στο χώρο σας είναι ο απήγανος, ο οποίος όπως λέγεται, διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι.

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι». Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών, αναφέρει το thesecretrealtruth.blogspot.com

Απήγανος για το κακό μάτι

Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.

TAGS