Αυτό το φυτό θα σας σώσει - Προστατεύει το σπίτι από απειλές και από την αρνητικότητα των ανθρώπων

Μήπως όμως το έχετε ήδη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτογραφία pixabay.com/Admiral_Lebioda
Φωτογραφία pixabay.com/Admiral_Lebioda

Όλα τα φυτά είναι πανέμορφα και μπορεί κάποια να επιφέρουν κινδύνους ακόμη και για τα παιδιά, ωστόσο, ορισμένα φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι, πλούτο και πολλά άλλα. Αυτό όμως το λέει το Φενγκ Σούι. Η φιλοσοφία του είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι".

Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Κατά την αρχαία Κινέζικη ιατρική, όλες οι ασθένειες προέρχονται από δυσαρμονία στο ανθρώπινο τσι. Το κάθε ζωτικό όργανο αντιστοιχεί σε κάποιο από τα 5 στοιχεία τσι. Γιατρικό μπορεί να είναι κάποια τροφή που δίνει σωστό τσι, μετακίνηση σε περιοχή με σωστό τσι, τοποθέτηση αντικειμένου με σωστό τσι κ.ο.κ.

Σύμφωνα λοιπόν με το Φενγκ Σούρι, ένα φυτό μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας από τις απειλές και γενικά την αρνητικότητα των ανθρώπων.

Αυτό είναι το φυτό που προστατεύει από τις απειλές

Η Σανσιβέρια, γνωστή και ως η «γλώσσα της πεθεράς» είναι ένα πανέμορφο φυτό που μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για κάθε σπίτι, όχι μόνο για την αισθητική που μπορεί να προσφέρει σε έναν χώρο, αλλά και για την ικανότητα του να φιλτράρει πολλές βλαβερές ουσίες που μπορεί να βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Όσο περίεργο και να ακουστεί, η σανσιβέρια έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την κινέζικη φιλοσοφία, συγκεκριμένα προστατεύει το σπίτι από τις απειλές και γενικά από την αρνητικότητα των ανθρώπων που μπορεί να το επισκεφτούν. Βέβαια, απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του χώρου.

Σανσιβέρια
Φωτογραφία pixabay.com/thanhluanphoto

Μικρά μυστικά για να κλαδέψεις τα φυτά του της γλάστρας σου

  1. Μην κλαδεύεις τις ημέρες που έχει έντονη βροχή, πολύ αέρα, κρύο ή καύσωνα.
  2. Αν υπάρχει έντονος αέρας, πότισε περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Οι τομές που δημιουργούνται από το κλάδεμα αυξάνουν την εξάτμιση του νερού.
  3. Το κλάδεμα ανανέωσης ενός γερασμένου φυτού καλό είναι να συνοδεύεται από λίπανση. Το κλάδεμα θα το βοηθήσει να βγάλει νέους βλαστούς και το λίπασμα θα τους θρέψει.
  4. Αν, αφού κλαδέψεις, υπάρξουν προβλήματα από το κρύο, πρέπει να κόψεις τα χαλασμένα τμήματα του κλαδιού.
  5. Αυτό θα προστατέψει το υπόλοιπο κλαδί από το κρύο.
  6. Αν αφαιρέσεις πολύ φύλλωμα, πρέπει να προστατέψεις το φυτό από τον ήλιο και τη ζέστη. Οι εσωτερικοί βλαστοί κινδυνεύουν από εγκαύματα.
TAGS