Βάλτε τέλος στο απορρυπαντικό ρούχων - Το μυστικό για να μοσχοβολάνε τα ρούχα μόνο με μαγειρική σόδα

Πρέπει να το δοκιμάσεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Engin Akyurt / Pexels
Engin Akyurt / Pexels

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα υλικά που θα βρείτε σίγουρα στο σπίτι σας και θα σας "λύσει" τα χέρια. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν τρόπο για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σας. Δείτε επίσης εδώ πώς θα φύγει ο κάθε λεκές από τον καναπέ σας.

Αυτό είναι το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Πληντύριο ρούχων
Sarah Chai / Pexels

Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα - Φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και...

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι λεκέδες στην κουζίνα είναι τόσο επίμονοι που κάνουν την κάθε νοικοκυρά να αγανακτά. Ένα από τα σημεία μάλιστα που θέλει καθημερινό καθάρισμα καθώς μαζεύει λίπη, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να έρθει πολύ εύκολα, μέσα από τη χρήση της θαυματουργής μαγειρικής σόδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέματα ομορφιάς (δείτε εδώ πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τα δόντια σας), για θέματα υγείας και για καθάρισμα.

Μάλιστα, η μαγειρική σόδα, δημιουργεί έναν απολαυστικό αφρό που τα παιδιά θα χαρούν να χαζεύουν, οπότε περιγράψτε τους τα βήματα και βοηθήστε να καταλάβουν τη διαδικασία καθαρισμού φούρνου μικροκυμάτων.

  • Φτιάξτε απλά μία κρέμα με νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογία ένα προς δύο.
  • Απλώστε την κρέμα στα σημεία που χρειάζονται προσοχή και αφήστε την για μερικά λεπτά να δράσει.
  • Τρίψτε τους λεκέδες με χαρτί κουζίνας.

Καθάρισμα φούρνου μικροκυμάτων με μαγειρική σόδα

Πηγή εξωτερικής και εσωτερικής φωτογραφίας: Unsplash - roam in color