Είναι στους κανόνες του Feng Shui - Τα 3 φυτά που θα σου αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή

Τόλμησε τα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι στους κανόνες του Feng Shui - Τα 3 φυτά που θα σου αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή

Τα φυτά σύμφωνα με το Feng Shui μπορούν να έχουν πολύ θετική επίδραση στην ενέργεια του χώρου. Ορισμένα μάλιστα, μπορούν να σου αλλάξουν και όλη τη ζωή, ειδικά αν πιστεύεις σε θέματα ενέργειας στο σπίτι. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια που το Feng Shui απαγορεύει να έχεις στο δωμάτιο σου.

Αυτά τα 3 φυτά θα σου αλλάξουν τη ζωή σύμφωνα με το Feng Shui

Sansevieria trifasciata

Το Sansevieria trifasciata, γνωστό και ως “γλώσσα της πεθεράς” ή “snake plant”, πρέπει να μπει στην είσοδο του σπιτιού σας. Είναι ανθεκτικό φυτό που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, η τολουΐνη και άλλες τοξίνες που απελευθερώνονται στον αέρα, από το μελάνι, τον αφρό ή τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Sansevieria trifasciata
pixabay/thanhluanphoto

Monstera

Αν θέλετε να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή, τότε τοποθετήστε τη monstera στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο! Προσοχή όμως, όχι πάνω από το κρεβάτι σας. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το σπίτι και το γραφείο μας, καθώς επιβιώνει ακόμα και με λίγο φως.

Monstera
pixabay/Egle_pe

Μoney tree

Το φυτό που φέρνει πλούτο, ευημερία και καλή ενέργεια. Προσέξτε μόνο να μη βάλετε το συγκεκριμένο φυτό στο μπάνιο γιατί τα λεφτά σας μάλλον θα βγάλουν φτερά σύντομα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε να τοποθετείτε φυτά στο πάτωμα καθώς παγιδεύεται η ενέργεια.

Αυτό το φυτό διώχνει την γλωσσοφαγιά

Ένα φυτό που σίγουρα πρέπει να έχετε στο χώρο σας είναι ο απήγανος, ο οποίος όπως λέγεται, διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι.

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι». Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών, αναφέρει το thesecretrealtruth.blogspot.com

Απήγανος για το κακό μάτι

Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.