Αν έχεις σε αυτά τα σημεία τοποθετημένο το κρεβάτι σου μετακίνησε το - Το Feng Shui τα απαγορεύει ρητά

Αναλυτικά που πρέπει να το βάλεις για να κάνεις τέλειο ύπνο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
pixabay/Pexels
pixabay/Pexels

To Feng Shui μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τέλειο ύπνο χωρίς να κοιμηθείς από τις 10 και να κλείσεις 8ωρο. Απλά το τοποθέτησε σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα δεις παρακάτω. Μάλιστα, μπορείς να βάλεις στην κρεβατοκάμαρα σου και αυτό το φυτό που θα σε βοηθήσει στην ερωτική σου ζωή.

Τι απαγορεύεται σύμφωνα με το Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα

  1. Αρχικά, θα πρέπει το προσκεφάλι του κρεβατιού σου να εφάπτεται στην επιφάνεια ενός συμπαγή τοίχου. Με την έννοια “συμπαγής”, εννοούμε τον τοίχο που βρίσκεται σε επαφή με το εξωτερικό του σπιτιού, και όχι με κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο κλπ. Άλλος ένας περιορισμός στον εντοπισμό του κατάλληλου σημείου, είναι πως πάνω από το κρεβάτι, δεν θα πρέπει να υπάρχει παράθυρο, καθώς πρέπει να αποφευχθεί η ύπαρξη ρεύματος αέρα σε αυτό. Σε περίπτωση που το προσκεφάλι του κρεβατιού σου βρίσκεται σε εσωτερικό τοίχο σπιτιού, φρόντισε από την άλλη μεριά να μην υπάρχει νυπτήρας, νεροχύτης, καζανάκι ή μπανιέρα.
  2. Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σουι, το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ξαπλώνεις σε αυτό, τα πόδια σου να μην δείχνουν προς την πόρτα. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι στον τοίχο που βρίσκεται διαγώνια απέναντι από την πόρτα.
  3. Θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου σε σημείο όπου συναντώνται ρεύματα αέρα. Τι εννοούμε με αυτό; Ρεύματα αέρα συναντώνται κατά κύριο λόγο μεταξύ των ανοιγμάτων, πόρτα ή παράθυρο. Για να υπάρξει ήρεμη αύρα στο δωμάτιό σου θα πρέπει να αποφύγεις τα ρεύματα του αέρα που δημιουργούνται από την πόρτα του δωματίου σου και το παράθυρό σου. Απέφυγε να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου ανάμεσα σε αυτά τα δύο ανοίγματα.

Feng Shui κρεβατοκάμαρα
pixabay/StuBaileyPhoto

Τι να αποφύγεις;

  1. Μην κρεμάς αιχμηρά αντικείμενα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κρεβάτι δοκάρια ή ράφια.
  2. Απέφυγε να τοποθετήσεις φυτά στο χώρο ή κάτι που να περιέχει νερό. Τα φυτά και το νερό ανήκουν στην κατηγορία “γιανγκ”. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
  3. Απέφυγε να υπερφορτώσεις το χώρο της κρεβατοκάμαρας με άχρηστα αντικείμενα. Διατήρησε απλές και λιτές γραμμές στο χώρο.
  4. Η κρεβατοκάμαρα δαν δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή μεγέθους του κρεβατιού, ώστε να υπάρχει αρμονικότητα.
  5. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις ως κρεβατοκάμαρα το δωμάτιο που βρίσκεται στη μεριά του δρόμου.
  6. Απέφυγε να τοποθετήσεις κάποιον καθρέφτη στο δωμάτιο, κυρίως σε μερη όπου υπάρχει άμεση οπτική επαφή από το κρεβάτι σου.
  7. Απέφυγε την τοποθέτηση κεριών ή λάμπας στο πίσω μέρος από το κεφάλι σου.

douleutaras.gr

Ο βασικός κανόνας του Feng Shui για την κουζίνα: Διώχνετε την καλή τύχη όταν...

Πέρα από τα πέντε αντικείμενα που πρέπει να πετάξετε άμεσα από τον χώρο σας, γιατί με βάση το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία (δείτε τα εδώ), είναι και κάποια που είναι αναγκαστικό να υπάρχουν στο σπίτι και πρέπει να τα φροντίζετε σωστά για να μην... κλαίτε αργότερα με μαύρο δάκρυ.

Η ενέργεια Τσι είναι η βάση της φιλοσοφίας του Feng Shui. Νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Πέντε βασικά στοιχεία, πέντε μορφές για την ενέργεια Τσι. Καθένα από αυτά τα στοιχεία είναι ικανό να αλληλεπιδράσει με το άλλο και να δημιουργήσει συνέχεια και ηρεμία.

Το Feng Shui αναπτύχθηκε από τους Κινέζους πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, ως αποτέλεσμα παρατήρησης της φύσης και του περιβάλλοντος. Η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες μας και σε έναν, όσο το δυνατόν, πιο φυσικό τρόπο ζωής οδήγησε στην αύξηση της δηµοτικότητας του Feng Shui. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μαθαίνουν για τη φιλοσοφία του και εφαρμόζουν τους κανόνες του στη ζωή τους.

Ο φούρνος είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο της κουζίνας σύμφωνα με το Feng Shui κι ως τέτοιο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε. Ο φούρνος φέρνει καλή τύχη και προσελκύει την αφθονία.

Ο βασικός κανόνας του Feng Shui για την κουζίνα

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πάντα καθαρός. Η έλλειψη καθαριότητας και η αταξία σε κάθε χώρο του σπιτιού διώχνει μακριά την καλή τύχη.

Ο βασικός κανόνας για το μπάνιο

Ο πιο βασικός κανόνας για το μπάνιο είναι να λειτουργούν όλα σωστά και να μην υπάρχουν σπασμένα έπιπλα και είδη υγιεινής.

Ο βασικός κανόνας του Feng Shui για το μπανιο

Η βρύση και το καζανάκι που στάζουν είναι στα sos. Ένα σφιξιματάκι χρειάζεται η βρύση και καθαρίσατε.

TAGS