Αν πιστεύεις στο Feng Shui πέταξέ τα αμέσως - Τα 5 αντικείμενα που φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι

Απομάκρυνε τα γρήγορα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: Unsplash / spacejoy
Πηγή: Unsplash / spacejoy

Αν πιστεύεις στο φενγκ σούι, τότε πρέπει σίγουρα να πετάξεις κάποια από τα αντικείμενα που θεωρούνται ότι φέρνουν γρουσουζιά και κακή τύχη και πάνω κάτω όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας, ενώ από τα πράγματα που πρέπει σίγουρα να αποκτήσουν για καλή ενέργεια είναι αυτό το φυτό.

Τα αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνεις από το σπίτι σου γιατί φέρνουν γρουσουζιά

Τα σπασμένα ρολόγια

Φέρνουν κακή τύχη και χάος μέσα σε έναν χώρο και καλό θα ήταν να πεταχτούν εάν δεν επισκευάζονται.

Οι μαύρες πόρτες

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η μαύρη πόρτα φέρνει κακή τύχη, εκτός κι αν κοιτάει στο βορρά.

Κάκτοι ή μαραμένα φυτά

Οι κάκτοι θεωρούνται κακός οιωνός και δεν φέρνουν καλοτυχία και ευημερία. Το ίδιο ισχύει και για φυτά που έχουν ξεραθεί και δεν έχουν ζωή.

Τα παλιά ημερολόγια

Αν έχετε ξεχάσει ένα παλιό ημερολόγιο στο σπίτι σας, καλό ήταν να το πετάξετε, γιατί εικάζεται ότι μόνο καλοτυχία δεν φέρνει. Το ίδιο συμβαίνει, και αν κρεμάσετε ένα ημερολόγιο πριν ξεκινήσει το νέο έτος. Αρνητική ενέργεια φέρνει και ένα ημερολόγιο που βρίσκεται σε λανθασμένη ημερομηνία.

Οι σπασμένοι καθρέφτες

Μία αντίληψη που επικρατεί ακόμη και στις μέρες μας. Οι σπασμένες καθρέφτες φέρνουν 7 χρόνια γρουσουζιάς. Κάτι το οποίο φυσικά, δεν σημαίνει απόλυτα ότι ισχύει. Όπως και να χει, καλό θα ήταν να πεταχτούν και να αντικατασταθούν από καινούργιους.

Τα 6 φυτά που φέρνουν μόνο κακοτυχία και κλάματα στη ζωή

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Αγαύη

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι πολύ ενδιαφέροντα φυτά που έχουν σε γλάστρες, καθώς αναπτύσσονται αργά και, τα περισσότερα από αυτά, δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αλλά προσελκύουν αρνητική ενέργεια, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους στην είσοδο του σπιτιού.

Κάκτος

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι (δηλαδή χρειάζονται ένα υπόστρωμα και νερό άρδευσης με χαμηλό pH, μεταξύ 4 και 6, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν καλά), τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Ορτένσια

Photus

Το Photus, επιστημονικά γνωστό με το όνομα του Epipremnum aureumθεωρούνται φυτά «βαμπίρ», δηλαδή απορροφούν τόσο θετική όσο και αρνητική ενέργεια. Για αυτόν τον λόγο, δεν συνιστάται να έχετε περισσότερα από 3, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί ενεργειακή ανισορροπία.

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.

Αγκάθι του Χριστού