Κόστος μηδέν: 4+1 μπακαλίστικοι τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό χωρίς καλοριφέρ ή κλιματιστικό

Η τσέπη γεμάτη και στο σπίτι ζεστό

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Η ακρίβεια έχει φτάσει στο έπακρο, ο καιρός ήδη από σήμερα χαλάει (δείτε εδώ την έκτακτη ανακοίνωση των μετεωρολόγων) και δεν είναι ντροπή για κανένα σπιτικό να μην έχει όσα χρειάζονται, όπως λεφτά για πετρέλαιο ή για ΔΕΗ που θα πρέπει να πληρώσει αν αφήσει το κλιματιστικό ανοιχτό για ώρες, οπότε...

Το Youweekly.gr είναι εδώ για να σας δώσει τα πιο μπακαλίστικα tips που όμως θα βοηθήσουν σίγουρα στο να κρατηθείτε ζεστοί και με γεμάτη τσέπη.

5 οικονομικοί τρόποι για ζεστό σπίτι

Unsplash.com

  1. Καλύψτε όλα τα πατώματα με μοκέτες, φλοκάτες (που είναι στη μόδα), βαμβακερά πατάκια, μάλλινα χαλιά, ό,τι έχετε. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη του σπιτιού δεν θα διαφεύγει από το δάπεδο. Επιπλέον εσείς δεν θα παγώνετε αν περπατάτε ακόμα και με (παπούτσια ή παντόφλες) στα κρύα πλακάκια και μάρμαρα.
  2. Κάνετε ντους με ανοιχτή την πόρτα. Αφήστε δηλαδή τον ζεστό ατμό να ταξιδέψει παντού μέσα στο σπίτι και να σπάσει την παγωνιά.
  3. Νιώθετε πως μπαίνει αέρας κάτω από τις πόρτες; Πάρτε ή φτιάξτε (αν πιάνουν τα χέρια σας) αυτά τα μακρόστενα κυλινδρικά μαξιλαράκια. Διαλέξτε τα σε ωραία χρώματα για να δώσετε έξτρα στυλ στη διακόσμηση του σπιτιού σας.
  4. Τις πάρα πολύ κρύες μέρες, καλύψτε τα τζάμια τω παραθύρων σας με αεροπλάστ (το πλαστικό με τις μπίλιες αέρα που τυλίγουμε τα εύθραυστα). Αυτό, ναι, δεν είναι και τόσο ωραίο, όμως θα εμποδίσει την απώλεια θερμότητας του σπιτιού από τα τζάμια κατά 50%! Σκεφτείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ... Στο κάτω κάτω καλύψτε τα τζάμια μ΄αυτό το θαυματουργό πράγμα και μετά τραβήξτε και τις κουρτίνες κι έτσι δεν θα φαίνεται για να σας χαλάει την αισθητική.
  5. Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά που οι μαμάδες μας έστρωναν φανελένια σεντόνια στα κρεβάτια μας τον χειμώνα; Ήταν τρελή μόδα στα 70s! E, τώρα με το μνημόνιο επανήλθε η μόδα τους, για πρακτικούς λόγους. Προμηθευτείτε λοιπόν ένα δύο σετ ωραία χνουδωτά σεντόνια και ονειρευτείτε στα ζεστά... τα ξέγνοιαστα παιδικά σας χρόνια!

Επίσης, δήλωσε εδώ συμμετοχή στον διαγωνισμό του Youweekly.gr, για να κερδίσεις έναν αφυγραντήρα, μία σκούπα ή έναν φούρνο μικροκυμάτων!