Φέρνουν πλούτο και τύχη - Τα 5 φυτά που σύμφωνα με το Feng Shui πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο σπίτι σου

Δώσε προσοχή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Pixabay.com
Pixabay.com

Τα φυτά τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ της μόδας και πλέον σε όποιο σπίτι κι αν μπεις, θα τα βρεις! Είτε στον εσωτερικό χώρο, είτε στον εξωτερικό, αποτελούν τέλεια επιλογή για διακόσμηση κι άλλοι τα προτιμούν ψεύτικα, μιας και είναι λίγο παίδεμα η καθημερινή τους φροντίδα.

Αν όμως είστε από αυτούς που τους αρέσει να έχουν αληθινά φυτά, τότε έχουμε να σας προτείνουμε 4 συγκεκριμένα, καθώς σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν πλούτο και πολλές επιτυχίες! Γενικά όμως να θυμάστε πως πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα φυτά, καθώς μερικά είναι κι αρκετά επικίνδυνα, όπως αυτά τα συγκεκριμένα (δείτε εδώ ποια) τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τοξική δηλητηρίαση, διάρροια και θάνατο!

Ποια είναι όμως τα φυτά που πρέπει να έχουμε στον χώρο μας;

Μπαμπού

Τα μπαμπού χαρίζουν ηρεμία, υγεία, ευτυχία, πλούτο και αγάπη. Σύμφωνα με το Feng Shui τα μπαμπού πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα. Επίσης, ο αριθμός των μπαμπού καθορίζει και την επίδρασή τους στον χώρο. Έτσι τα δύο μπαμπού προσφέρουν την αγάπη, τα τρία την ευτυχία, τα πέντε ή επτά προσελκύουν την υγεία, τα έξι ή οκτώ τον πλούτο και την αφθονία, τα εννέα γενικά την καλή τύχη, τα δέκα εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση κα τέλος τα εικοσιένα την υγεία και τον μεγάλο πλούτο.

φυτό μπαμού
pixabay.com

Κράσουλα

Η κράσουλα είναι ένα φυτό με στρογγυλά φύλλα, τα οποία σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν τύχη και ευημερία. Επίσης, λέγεται ότι το συγκεκριμένο φυτό, εάν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού, φέρνει πλούτο και επιτυχίες.

Κράσουλα φυτό
pixabay.com

Σενσιβέρια

Η σενσιβέρια είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που σύμφωνα με το Feng Shui, διώχνει την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα του χώρου.

Παχίρα

Η παχίρα λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, ισορροπία και πλούτο. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πλεγμένο κορμό και το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Παχίρα φυτό
pixabay.com