Σύμβολο καλής τύχης και έρωτα, σύμφωνα με το Feng Shui - Το φυτό που έβαλε στο σπίτι της η Τατιάνα Στεφανίδου

Όμορφη και με μεγάλη σημασία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
tatistefanidou/Instagram
tatistefanidou/Instagram

Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι μια γυναίκα με πολύ γούστο για αυτό και η μονοκατοικία της που μένει με τον σύζυγό της Νίκο Ευαγγελάτο και μεγάλωσαν τα παιδιά τους είναι πολύ εντυπωσιακή με υπέρκομψη διακόσμηση.

Τα χρώματα κυμαίνονται σε μπεζ, λευκούς και χρυσούς τόνους, ενώ στα περισσότερα δωμάτια έχει τοποθετήσει βάζα και γλάστρες με εντυπωσιακά φυτά και λουλούδια - δείτε φωτογραφίες από το σπίτι τους.

Αυτό το φυτό έβαλε στο σπίτι της και συμφωνεί με αυτό και το Feng Shui

Σε έναν από τους χώρους της οικίας της έβαλε και ένα εντυπωσιακό λουλούδι που σύμφωνα με το Feng Shui φέρνει καλοτυχία και έρωτα στο σπίτι και στο ζευγάρι.

Ο λόγος για την Παιώνια που είναι γένος ιδιαίτερα όμορφου αγριολούλουδου που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στη Μεσόγειο. Στην Ελλάδα συναντώνται συνολικά πέντε διαφορετικά είδη παιώνιας. Από αυτές η πιο διαδεδομένη είναι η Παιώνια η αρσενική (Paeonia mascula) που φύεται σε πολλά βουνά της Ελλάδας ενώ σπανιότερες και ιδιαίτερα όμορφες είναι η Παιώνια του Κλούσιου (Paeonia clusii) που φύεται στην Κρήτη και στην Κάρπαθο και οι ντόπιοι ονομάζουν πηγουνιά καθώς και η Παιωνία η ροδία (Paeonia rhodia) η Παιώνια της Ρόδου που είναι ενδημική στη Ρόδο, Παιώνια η παρνασσική (Paeonia parnassica) και Παιώνια η κριόμορφος (Paeonia arietina).

Έχουν εντυπωσιακά μεγάλα άνθη με διάμετρο που ξεπερνάει τα 10 εκατοστά, συνήθως κόκκινα λευκά η ρόδινα. Έχουν ύψος που φτάνει τα 70 με 80 εκατοστά και μεγάλα παλαμοσχιδή φύλλα. Αναπτύσσονται σε ενδιάμεσα ή μεγάλα υψόμετρα και η περίοδος ανθοφορίας τους διαρκεί όλη την άνοιξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui φέρνει τύχη στον έρωτα και κρατά ζωντανό τον πόθο ενός ζευγαριού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες επιλέγουν τις παιώνιες για την ανθοδέσμη τους την ημέρα του γάμου τους. Και αυτό γιατί το πανέμορφο αυτό ρομαντικό λουλούδι θεωρείται οιωνός της καλής τύχης για έναν ευτυχισμένο γάμο.