Η νόστιμη συνταγή για μαμαδίστικο παραδοσιακό σπανακόριζο!

Ακόμη και αν δεν σας άρεσε την πρώτη φορά τώρα θα το λατρέψετε!

Η νόστιμη συνταγή για μαμαδίστικο παραδοσιακό σπανακόριζο!

Νοστιμιά καλά κρυμμένη σε τρία πιάτα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις.

Αυτή είναι η συνταγή με παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Δροσιστική σαλάτα με σπόρους και φρούτα της εποχής! Ότι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι!

Υλικά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
2 φλ. νερό
1 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 1/2 φλ. άνηθο
1 1/2 φλ. μαϊντανό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ακόμη: Τόλμησε το! Φτιάξε νόστιμο κέικ με πάριζα, γραβιέρα Κρήτης και κόκκινη πιπεριά!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να «σβήσει» το σπανάκι, περίπου 5 με 7 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, 5 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ενδιάμεσα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Το πιάτο αυτό σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, ενώ για όσους δεν νηστεύουν η φέτα ή ένα αβγό τηγανητό θα το αναδείξει.