Φραουλάδα: Αυτό είναι το πιο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού!

Σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε και εσείς!

Φραουλάδα: Αυτό είναι το πιο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού!

Σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε και εσείς! Η φραουλάδα είναι το πιο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού!

Έχουμε βρει αυτή την τέλεια και δροσιστική συνταγή, που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά για περίπου 8 μερίδες

600 γρ ώριμες φράουλες

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 κ. γλυκού χυμό λεμόνι

1 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι

600 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Πλύνετε και καθαρίστε καλά τις φράουλες. Κόψτε τις έπειτα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τις στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό. Χτυπήστε τα υλικά σας καλά και μετά προσθέστε το νερό. Αν θέλετε περάστε τον χυμό από το σουρωτήρι πριν τον απολαύσετε. Σερβίρεται κρύος!

Δροσιστικό και διαίτης: Σορμπέ φράουλα με στέβια!

Δροσιστικό σορμπέ με φυσικό γλυκαντικό stevia και όχι ζάχαρη, για εσάς που… προσέχετε. To stevia μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά στη θέση της ζάχαρης όχι όμως σε όλες τις κατηγορίες γλυκισμάτων. Θέλει μελέτη και προσοχή στη χρήση του γιατί οι ιδιότητές του, εκτός από αυτή της γλύκας, δεν είναι παρόμοιες με αυτές της ζάχαρης.

Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:60'

Υλικά

700γρ. φράουλες φρέσκιες
50γρ γάλα σκόνη 0% λιπαρά
135γρ. νερό
20γρ. γλυκαντικό στέβια

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις φράουλες και καθαρίζετε τα φυλλαράκια τους.

Τις βάζετε στο μπλέντερ για να τις κάνετε πολτό.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.

Αφού βράσει το μίγμα σας, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τις φράουλες και χτυπάτε.

Τέλος, βάζετε το τελικό μίγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

Μοχίτο Φράουλα: Πως να φτιάξεις σπίτι σου το ιδανικό καλοκαιρινό κοκτέιλ!

Το κοκτειλ Mojito είναι ένα παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτειλ.

Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να "κόψουν" την ισχυρή αίσθηση που δίνει το ρούμι και το πετυχαίνουν κάνοντας το κοκτειλ Mojito ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτειλ. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά Συνταγής:
60 ml ρούμι
1/2 λάϊμ (lime)
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
4 Φύλλα δυόσμου
Σόδα
Χρόνος υλοποίησης:
3 λεπτά
Κύριο Συστατικό:
Ρούμι

Εκτέλεση Συνταγής:
Σε ένα ψηλό ποτήρι του κοκτειλ πατάμε με το γουδοχέρι τα λάϊμ τη ζάχαρη και το δυόσμο.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.
Προσθέτουμαι το ρούμι και ανακατεύουμαι.
Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με μια κορυφή από δυόσμο (4-5 φυλλαράκια με το κορμό).
Το κοκτειλ Mojito είναι έτοιμο!
Σημειώσεις Συνταγής:
Στη συνταγή του κοκτειλ Mojito συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε λευκό ρούμι. Μερικοί προτιμούν και μισό μισό (λευκό - μαύρο).