Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μελομακάρονα με σοκολάτα - Η συνταγή για να σας βγουν πετυχημένα και όχι άνοστα

Για εσάς που δεν θέλετε την παραδοσιακή συνταγή φέτος

Μελομακάρονα με σοκολάτα - Η συνταγή για να σας βγουν πετυχημένα και όχι άνοστα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ 05.12.2021 15:43
Από Youweekly Team

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή για φανταστικά μελομακάρονα με σοκολάτα για κάθε γιορτινό τραπέζι. Είναι μοναδικά και κατάλληλα για εκείνους που δεν θέλουν τα κλασικά παραδοσιακά.

Η συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα

Υλικά Συνταγής

  • 120 γραμ. σπορέλαιο
  • 120 γραμ. ελαιόλαδο
  • 30 γραμ. κονιάκ
  • 100 γραμ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 /2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 /2 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. νερό
  • 200 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • ½ λεμόνι (ακέρωτο)
  • αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση με σοκολάτα

  • 150 γραμ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.γλ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα,

Μελομακάρονα με σοκολάτα που θα σας ξετρελάνουν! Αυτά τα σοκολατένια μελομακάρονα ταιριάζουν σε κάθε γιορτινό τραπέζι και είναι πεντανόστιμα! Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Για το μίγμα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά για τα μελομακάρονα με σοκολάτα: το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  • Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Τα μελομακάρονα με σοκολάτα, είναι γρήγορα και θα σας βγάζουν ασπροπρόσωπους πάντα!
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα. Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.
  • Γεμίζουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα
  • Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.
  • Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα μελομακάρονου.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
  • Ξαφρίζουμε τον αφρό.
  • Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 όσο μελώνουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα.
  • Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
  • Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Γαρνίρουμε τα σοκολατένια μελομακάρονα

Πηγή: Argiro.gr

Το μυστικό για να σας μελώσουν από μέσα τα μελομακάρονα κι έξω να είναι τραγανά

Μελομακάρονα συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα μελομακάρονα είναι από τα γλυκά που δεν θέλουν πολλά πολλά! Τι εννοώ? Η ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, κοινώς καθόλου παίδεμα! Όταν έρθει η ώρα που θα αναμειχθούν τα υγρά υλικά με τα στερεά κάνουμε δυο κινήσεις ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι. Τίποτα παραπάνω! Ο λόγος πολύ απλός! Αν δουλευτεί πολύ θα “βγάλει” το λάδι του!

Από τη στιγμή που θα φτιάξουμε τη ζύμη δεν μπορούμε να την αφήσουμε (για να πάμε να πιούμε καφεδάκι)και να την πλάσουμε αργότερα! Για αυτό τη λέω και ζύμη της στιγμής! Τη φτιάχνεις -την πλάθεις-την ψήνεις! Δεν περιμένεις λεπτό! Ο λόγος? Ίδιος με τον παραπάνω! Θα βγάλει λάδι!

Το ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο στο μέλωμα. Αν τα παραψήσεις δύσκολα θα σιροπιαστούν μέχρι μέσα. Αν από την άλλη τα βγάλεις πιο νωρίς από το φούρνο τότε θα γίνουν σα λάσπη! Στα 30 γρ. ζύμης συνήθως θέλουν 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Το σιρόπι επειδή περιέχει παραπάνω ζάχαρη από το νερό δεν χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα γιατί θα ζαχαρώσει! Βάζουμε τα υλικά στο κατσαρολάκι και με το που αρχίσει να κοχλάζει το χαμηλώνουμε στο μισό για 1-2 λεπτά.

Για να σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα να θυμάστε ότι πρέπει να είναι αντίστροφα! Δηλαδή, κρύο σιρόπι με ζεστά μελομακάρονα ή ζεστό σιρόπι με κρύα μελομακάρονα! Ποτέ το ίδιο γιατί θα γίνουν μια αποτυχία …πιστέψτε με!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζουμερή και γρήρορη - Η πορτοκαλόπιτα των 5 λεπτών

Εύκολο και οικονομικό - Το μπισκοτογλυκό με τα 4 υλικά που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Share