Του ονείρου: Μελομακάρονα με μπύρα που λιώνουν σαν αφρός

Πανεύκολη συνταγή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Του ονείρου: Μελομακάρονα με μπύρα που λιώνουν σαν αφρός

Σας έχουμε ήδη εξηγήσει για το πώς θα κάνετε τα μελομακάρονα τραγανά απ' έξω και ζουμερά μέσα και έτσι τώρα, βρήκαμε για εσάς την πιο υπέροχη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μελομακάρονα με μπύρα που λιώνουν σαν αφρός!

Η συνταγή για τα μελομακάρονα με μπύρα

Υλικά:

  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ.)

Μελομακάρονα συνταγή

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. μέλι
  • 2 φλ. νερό

Για το γαρνίρισμα

  • καρύδια (μέτρια κοπανισμένα)

Εκτέλεση:

Αυτή η συνταγή για τα μελομακάρονα με μπύρα που θα σας ξετρελάνουν! Είναι από τα πιο εύκολα με λίγα υλικά και μπύρα. Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι σας. Ξεκινάμε και συγκεντρώνουμε πρώτα όλα τα υλικά.

Για το μίγμα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.
  • Ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα με μπύρα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 °C για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄.
  • Όταν κρυώσουν, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.
  • Δοκιμάστε οπωσδήποτε να τα φτιάξετε και θα σας ξετρελάνουν! Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

Nαι, τα μελομακάρονα με μπύρα είναι αυτά τα μικρά σιροπιαστά γλυκάκια με το καρύδι και τα τόσα αρώματα, που δε μπορείς να αρκεστείς στο να φας μόνο ένα! Και ποια είναι τα πιο μυρωδάτα, ζουμερά, μαστιχωτά και τέλεια μελωμένα με λίγα υλικά ever;; είναι τα μελομακάρονα με μπύρα! Έτσι γίνονται πιο στιβαρά και απορροφούν τη σωστή ποσότητα σιροπιού.

Επιπλέον, οι παρασκευές που προτείνουν μόνο αλεύρι στη ζύμη χρειάζονται και περισσότερο χρόνο στο σιρόπι απ’ ότι εκείνες που έχουν και σιμιγδάλι. Στο τέλος θα είναι όσο πρέπει τραγανά και θα μοιάζουν πολύ με μελένια μπισκοτάκια. Και μην ξεχνάτε! Το μεγαλύτερο μυστικό για την απόλυτη επιτυχία είναι η διάθεση.

Πηγή: argiro.gr

7+1 μυστικά από την Βέφα Αλεξιάδου για τέλεια μελομακάρονα

  • 1. Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
  • 2. Το φύλλο ζύμης 1 εκ. κόβουμε με κουπ-πατ
  • 3. Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
  • 4. Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο
  • 5. Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο
  • 6. Δύο ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επομένη μέρα.
  • 7. Τα καρύδια όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδι
  • 8. Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα.

Σας έχουμε όμως και την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κουραμπιέδες

Βέφα Αλεξιάδου μυστικά για μελομακάρονα