Τρεις σαλάτες με καρπούζι που θα σε δροσίσουν!

Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

Τρεις σαλάτες με καρπούζι που θα σε δροσίσουν!

Το καρπούζι είναι το φρούτο του Καλοκαιριού που αρέσει σε όλους. Είτε “σκέτο”, είτε σε σαλάτα, είτε απλά με φέτα είναι αναντικατάστατο!

Εμείς φτιάχνουμε σαλάτες με καρπούζι που σίγουρα αν μη τι άλλο θα σε δροσίσουν!
Σαλάτες με καρπούζι, λοιπόν…Δροσιστικές, ελαφριές και πέρα για πέρα υγιεινές. Διάλεξε την αγαπημένη σου. Διαβάστε παρακάτω...

Με όλα τα…”πράσινα”!

Τι θα χρειαστείς;
1 μικρό καρπούζι
240ml βαλσάμικο
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι φύλλα μέντας
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο φύλλο θυμαριού

Δείτε ακόμη: Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες! Η πιο καλοκαιρινή συνταγή!

Πώς θα τη φτιάξεις;

Κόβουμε το καρπούζι μας και αφαιρούμε την φλούδα. Κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια το καρπούζι, σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε το βαλσάμικο μέχρι να παραμείνει περίπου 1/4 φλιτζάνι, περίπου για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετούμε τους κύβους από καρπούζι σε ένα πιάτο ή σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα μέντας, το βαλσάμικο, το βασιλικό και το θυμάρι.

Με ρόκα και φέτα

Τι θα χρειαστείς;
1 μικρό καρπούζι
60γρ ρόκα
115γρ τυρί φέτα, κομμένο σε κομματάκια
3 κουταλιές lime
1 κουτάλι νερό
Αλάτι
3 κουταλιές λάδι

Πώς θα τη φτιάξεις;
Κόβουμε το καρπούζι, αφαιρούμε τη φλούδα. Κόβουμε σε κυβάκια και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το lime, το νερό, το μέλι και το αλάτι.
Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά-σιγά λάδι.
Προσθέτουμε τη ρόκα, τη φέτα και το dressing που φτιάξαμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καρπούζι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα μας.

Με σπανάκι και μάνγκο

Τι θα χρειαστείς;
1 μικρό καρπούζι
3 φλιτζάνια baby σπανάκι
1 μάνγκο,καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάρια
70γρ αμύγδαλα
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι και Πιπέρι
2 κουταλιές λάδι

Πώς θα τη φτιάξεις;
Κόβουμε και καθαρίζουμε το καρπούζι. Αφαιρούμε τη φλούδα, κόβουμε σε κυβάκια και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το μάνγκο, τ αμύγδαλα και το dressing που φτιάξαμε στο μπολ με το καρπούζι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα.