5 γευστικά και υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι!

Είναι δροσιστικά και διατηρούν την σιλουέτα σου!

5 γευστικά και υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι!

Είναι καλοκαίρι και θέλεις να φας κάτι ελαφρύ; Η δουλειά μας είναι εύκολη! Σου δίνουμε 5 ιδέες για γευστικά και υγιεινά σνακ!

Όσον αφορά τα σνακ του καλοκαιριού, όλοι επιθυμούμε κάτι ελαφρύ, δροσερό και γευστικό, ώστε να μην ανησυχούμε για τη σιλουέτα μας.

Από φρέσκα φρούτα και λαχανικά έως και σπιτικές γρανίτες, υπάρχουν πολλές και υπέροχες ιδέες για καλοκαιρινά σνακ διαίτης που μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτή τη περίοδο.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υψηλά σε θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε τις ζεστές μέρες και οι σπιτικές γρανίτες είναι μια νόστιμη λιχουδιά για ένα καλοκαιρινό BBQ. Δοκίμασε αυτά τα καλοκαιρινά σνακ και πρότεινε και εσύ τις δικές σου ιδέες για σνακ.

1) Φρέσκια φρουτοσαλάτα
Αυτό το δροσιστικό σνακ είναι ο,τι πρέπει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες, και σάκχαρα οπότε είναι ένα τέλειο σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Οι φράουλες, τα μήλα, τα κεράσια, τα βατόμουρα, το γκρέιπφρουτ και το ρόδι είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείς να τρως καθημερινά. Πολλά φρούτα “ταξιδεύουν” καλά στη τσάντα και το αυτοκίνητο. Απλά αναμιγνύεεις τα αγαπημένα σου φρούτα σε ένα μπολ και έχεις ένα υγιεινό σνακ για τα ταξίδια σου.

2) Σαλάτα με φέτα και καρπούζι
Αναμιγνύεις 1/4 του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κομμάτια, 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κομμάτια, και μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο. Αυτό το υγιεινό σνακ είναι καλύτερο να φαγωθεί αμέσως, αλλιώς το καρπούζι θα μουσκευτεί και θα χάσει τη γεύση του.

3) Γιαούρτι με μούρα
Το γιαούρτι είναι η τέλεια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, και τα μούρα περιέχουν βιταμίνη C και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα μούρα βοηθάνε το σώμα σου να καταπολεμήσει το στρες, και συμβάλλουν σε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Επειδή τα μούρα περιέχουν νερό, βοηθάνε και στην ενυδάτωση σου τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Το γιαούρτι με μούρα είναι από τα πιο υγιεινά και νόστιμα σνακ που μπορείς να δοκιμάσεις αύτο το καλοκαίρι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και δημητριακα ολικής αλέσεως στο γιαούρτι σου αν θες.

4) Κομμάτια τυριού
Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο καλοκαιρινό σνακ που μπορείς να φας σπίτι. Το τυρί περιέχει ασβέστιο για τη δομή των οστών και πρωτεΐνη. Επίσης είναι υψηλό σε βιταμίνη Β που βοηθάει το σώμα να απορροφήσει και να κατανέμει το ασβέστιο έτσι ώστε να χτίσει και να διατηρήσει υγιή τα κόκαλα.

5) Γρανίτες
Έχεις φτιάξει ποτέ τη δική σου γρανίτα; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ξυλάκια για τη γρανίτα και ένα μπλέντερ. Τα ξυλάκια εύκολα τα βρίσκει κανείς κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γιατί δεν φτιάχνεις γρανίτες και δεν προσκαλείς τους φίλους σου να απολαύσετε μαζί αυτή τη τέλεια λιχουδιά; Οι γευστικοί συνδυασμοί και οι σπιτικές γρανίτες είναι αμέτρητες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρούτα και λαχανικά για να φτιάξεις αυτή τη νοστιμότατη λιχουδιά.

Φτιάξε πεντανόστιμο τιραμισού με λίγες θερμίδες!

Φτιάξε κι εσύ εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο τιραμισού με λίγες θερμίδες και χωρία αυγά!

Είναι δροσερό και φτιάχνεται στο άψε-σβήσε!

O πιο γρήγορος τρόπος να φας (σαν) Τιραμισού. Θυμίζει τιραμισού, έχει τη γεύση του τιραμισού, είναι δροσερό και φτιάχνεται στο λεπτό. Δες παρακάτω την πιο γρήγορη συνταγή για τιραμισού που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά
2 κ.σ. (ή και λίγο παραπάνω) καφέ εσπρέσο (όχι στιγμής)
1/4 κούπας λικέρ Καφέ
8 μικρά σαβουαγιάρ
4 μεγάλες μπάλες παγωτό βανίλια
τριμμένη κουβερτούρα ή σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το εσπρέσο με το λικέρ.
Για κάθε ένα άτομο, βάλτε 2 σαβουαγιάρ σε ένα πιάτο, και ρίξτε από πάνω λίγο από το μείγμα εσπρέσο/λικέρ (εναλλακτικά βυθίστε για 5 δευτερόλεπτα τα σαβουαγιάρ μέσα στο λικέρ με το εσπρέσο).
Βάλτε από πάνω 2 μπάλες παγωτό βανίλια και πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα ή σκόνη κακάο. Ρίξτε επιπλέον λίγο εσπρεσο/λικέρ αντί για σιρόπι.