Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο! Θα σας «τρέχουν» τα σάλια!

Πλούσια σε γεύση αλλά και σε βιταμίνες!

Αρθρογράφος: Μαίρη Μιχελή
Μαίρη Μιχελή
Youweekly Editor
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο! Θα σας «τρέχουν» τα σάλια!

Θα σας «τρέχουν» τα σάλια με αυτήν την συνταγή που θα σας δώσουμε! Φτιάξτε τώρα γρήγορα και εύκολα σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο!

Η σαλάτα με γαρίδα και μάνγκο, είναι ένα τεράστιο «χτύπημα» βιταμινών και απολύτως νόστιμο! Αυτή η σαλάτα είναι εύκολα φτιαγμένη και γεμάτη βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι απαραίτητη για τα κύτταρα και τις νευρικές απολήξεις μας. Είναι πραγματικά μια πολύ νόστιμη συνταγή και πρέπει να την κάνεις!

Υλικά:

20 μεγάλες γαρίδες, αποψυγμένες
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, ελαφρά ψημένα
φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Μαρινάδα

1 κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1-2 τσίλι, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
4 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη (συσκευασμένο)
2 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένα

Σαλάτα

100g bok choy, τεμαχισμένο
1 μεγάλο ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 μεσαίο αγγούρι, πλυμένο & ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 δέσμη, κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο για ψεκασμό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα συστατικά μαριναρίσματος σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά, στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες μέσα. Τσιγαρίστε τα για 30 λεπτά.

Συνδυάστε το bok choy και το μάνγκο σε ένα μπολ σαλάτας, πάνω από το αγγούρι, το πιπέρι και τα κρεμμυδάκια. Στην κορυφή τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε τη μαρινάδα και ανακατέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να σας αρέσουν (αν είναι ωμά πρέπει να είναι ροζ, αν έχουν αποψυχθεί πρέπει ακόμα να πάρουν αυτό το χρώμα και να μην ξεραθούν). Ψήστε λίγο το σουσάμι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε τις γαρίδες με τη μαρινάδα της σαλάτας και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και τους σουσάμι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Δείτε εδώ 5 σαλάτες με μακαρόνια που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και σπόρους, από τη Ντίνα Νικολάου!

Μία πολύ υγιεινή και γευστική σαλάτα με κινόα και ποικιλία σπόρων, που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις και σε περιόδους δίαιτας.

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
40γρ. κολοκυθόσπορους, ψίχα
40γρ. ηλιόσπορους, ψίχα
40γρ. λιναρόσπορους
60γρ. αμύγδαλα φιλέ
200γρ. κινόα
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε όλους τους σπόρους και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με μια σπάτουλα για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τους αφήνετε να κρυώσουν.

Γεμίζετε ένα μπολ με νερό και ρίχνετε μέσα την κινόα. Την αφήνετε για 5 λεπτά και την ξεπλένετε με άφθονο νερό τουλάχιστον 3 φορές, για να φύγει η πικρή ουσία που την περιβάλλει.

Βάζετε την πλυμένη κινόα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο νερό και βράζετε για 15 λεπτά. Τη σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι και την αφήνετε για 5 λεπτά να στραγγίξει καλά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να καεί. Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά.

Με πιρούνι ανακατεύετε την κινόα και τη ρίχετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τους σπόρους και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τον δυόσμο, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και σερβίρετε.