Συνταγή κόλαση για ζουμερές σεφταλιές!

Συνταγή κόλαση για ζουμερές σεφταλιές!

Όταν σκεφτόμαστε κυπριακή κουζίνα, οι σεφταλιές είναι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό! Τα λαχταριστά μπιφτέκια, τυλίγονται σε μπόλια και σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή γεμίζουν κυπριακές πίτες.

Υλικά:

Δείτε επίσης: Φτιάξε τα πιο νόστιμα Pancakes κανέλας (video)

1 κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
1 κιλό μπόλιες

Διαδικασία
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Δείτε επίσης: Κριθαράκι με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια και τυλίγετε το κάθε ένα σε ένα κομμάτι μπόλιας.

Ψήνετε τις σεφταλιές στο γκριλ ή στα κάρβουνα.