Κριθαρότο με γαρίδες και φέτα! Συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Κριθαρότο με γαρίδες και φέτα! Συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Υλικά
10 γαρίδες, με το κέλυφός τους
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι κριθαράκι
1 ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Δείτε ακόμη: Μακαρόνια στο φούρνο με μπεσαμέλ, πέστο και τυρί! Ότι πιο νόστιμο έχεις φάει...

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Χαράζετε την πλάτη τους με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι.

Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι.

Ρίχνετε στο τηγάνι το κριθαράκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ντομάτα και μισό ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι!

Μετά από 5 λεπτά βάζετε και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για λίγο ακόμα το κριθαρότο. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα και τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

olivemagazine.gr