Κρεμμύδια γεμιστά με αρωματικό κιμά, κουκουνάρι και σταφίδες

Κρεμμύδια γεμιστά με αρωματικό κιμά, κουκουνάρι και σταφίδες

Τα γεμιστά κρεμμύδια είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, ένας εκρηκτικός συνδυασμός όλο γλύκα και αρώματα μπαχαρικών. Διαλέξτε κρεμμύδια γερά, όμοια σε όγκο και μέτρια σε μέγεθος, υπολογίζοντας πως θα σερβίρετε από δύο στη μερίδα

Μερίδες: 4 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:30'

Υλικά
8 κρεμμύδια μέτρια
350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
50γρ. σταφίδες ξανθές
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη:Λαζάνια με τέσσερα τυριά: Είναι εύκολη, πεντανόστιμη και σίγουρα δεν θα φας μόνο ένα πιάτο!

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τη βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά καφέ φύλλα και τις ρίζες της βάσης τους. Με μια οριζόντια τομή κόβετε ένα «καπάκι» από την πάνω πλευρά τους.

Όταν πάρει βράση το νερό τα ρίχνετε σε κατσαρόλα για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα των κρεμμυδιών και τα κρατάτε στην άκρη. Αφήνετε τα κρεμμύδια με 3 εξωτερικές σειρές τουλάχιστον.

Δείτε ακόμη:Μια συνταγή που θα λατρέψετε: Τσακλατιστά αβγά με φέτα και λουκάνικο!

Φτιάχνετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα καπάκια και το εσωτερικό των κρεμμυδιών που αφαιρέσατε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Όταν ροδίσει ο κιμάς προσθέτετε τις σταφίδες, τον άνηθο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπαχάρι, ανάλογο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει η γέμιση από τα υγρά της. Την τραβάτε τότε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Φτιάχνετε τα κρεμμύδια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μίγμα του κιμά και τα αραδιάζετε σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα. Προσθέτετε στο ταψί λίγο νεράκι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ανά δύο στη μερίδα με λίγο πρόβειο γιαούρτι για συνοδευτικό.

Tips
Είναι επίσης ένα πρώτης τάξης ορεκτικό για πάσης φύσεως τραπεζώματα.

Πηγή: Olivemagazine.gr