Πικάντικη σούπα με κοκτέιλ θαλασσινών Safcol! Γίνε ο ...Master Chef της κουζίνας σου!

Πικάντικη σούπα με κοκτέιλ θαλασσινών Safcol! Γίνε ο ...Master Chef της κουζίνας σου!

Υλικά

  • 2 κονσέρβες Κοκτέιλ Θαλασσινών SAFCOL
  • 4 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια σέλερι + μερικά φυλλαράκια ολόκληρα
  • 4 πατάτες μέτριες, σε κύβους
  • 2 καρότα μεγάλα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • μερικά φύλλα λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!

Διαδικασία
Στραγγίζετε το Κοκτέιλ θαλασσινών Safcol σε ένα μπολ κρατώντας το ζουμί τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ζωμό των θαλασσινών Safcol που κρατήσατε με 6 ποτήρια νερό επιπλέον. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Δείτε ακόμη: Μία υπέροχη συνταγή: Πεντανόστιμη πίτα με σπανάκι, κολοκύθα και φέτα!

Πολτοποιείτε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και βάζετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι. Ζεσταίνετε ξανά τη σούπα μαζί με τα φυλλαράκια σέλερι και ρίχνετε μέσα τα θαλασσινά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε και το ξίδι, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και μοιράζετε αμέσως τη σούπα σε πιάτα διακοσμώντας με φύλλα λάιμ.