Συνταγή: Βρετανική πίτα με μοσχαράκι και μπίρα! Άλλο πράγμα...

Συνταγή: Βρετανική πίτα με μοσχαράκι και μπίρα! Άλλο πράγμα...

Η Αγγλία μπορεί να μη φημίζεται για το ντόπιο φαγητό της, ωστόσο διακρίνεται για τις γευστικότατες πίτες της, οι οποίες μάλιστα θυμίζουν ψητό της κατσαρόλας αφού έχουν φύλλο μόνο από πάνω.

Μία από τις πιο δημοφιλείς που συχνά τη συναντάμε στα κυριακάτικα τραπέζια των Βρετανών είναι και η “Steak and ale pie”. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Μία πίτσα ιδανική για τα παιδιά! Δες πως θα την φτιάξεις

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
600γρ. μοσχαρίσιο κιλότο σε κομμάτια
500ml μπίρα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
250ml ζωμό κρέατος
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 μεγάλα πράσα σε χοντρές φέτες
2 μεγάλα καρότα σε χοντρές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 αβγό χτυπημένο, για το άλειμμα της πίτας

Διαδικασία
Μαρινάρετε το μοσχαράκι στη μπίρα από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα το βγάζετε από το μπολ, κρατάτε τη μπίρα στην άκρη, αλατοπιπερώνετε το κρέας και το πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ζεσταίνεται το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, τα καρότα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και μαγειρεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

Βγάζετε το κρέας και τα λαχανικά σε πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τη μισή μπίρα. Μετά από ένα λεπτό βάζετε ξανά το κρέας και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε το ζωμό και την υπόλοιπη μπίρα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190oC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα βαθύ πυρέξ και αδειάζετε μέσα το μίγμα του κρέατος. Σκεπάζετε με το φύλλο σφολιάτας, γυρίζοντας προς τα μέσα όση ζύμη περισσεύει, αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.

Πηγή: Olivemagazine.gr