Κάνετε διατροφή; Αυτή είναι η συνταγή που θα σας εκπλήξει! Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες!

Κάνετε διατροφή; Αυτή είναι η συνταγή που θα σας εκπλήξει! Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες!

Τα σουβλάκια φτιαγμένα εναλλακτικά, όχι με κλασικούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά με αγκινάρες.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

Δείτε ακόμη: Ένα διαφορετικό πρωινό: Αβγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα - αχλάδι και κρέμα φιστικιού!

Υλικά
500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
4 μεγάλες αγκινάρες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα

Δείτε ακόμη: Μία πασχαλινή συνταγή: Τσουρέκι με σοκολάτα και πορτοκάλι! (Video)

Διαδικασία
Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.

Πηγή: Olivemagazine.gr