Ετοιμαστείτε για την Κυριακή του Πάσχα! Κατσικίσιο μπουτάκι πασχαλινό στη λαδόκολλα!

Ετοιμαστείτε για την Κυριακή του Πάσχα! Κατσικίσιο μπουτάκι πασχαλινό στη λαδόκολλα!

Δεν έχετε σκοπό να στήσετε σούβλες το Πάσχα; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η συνταγή για κατσικάκι στο φούρνο θα κλέψει τις γευστικές εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Μερίδες:4-6 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:2:45'

Δείτε ακόμη: Πάσχα 2018: Τύλιξε τα αβγά σου με καλσόν και το αποτέλεσμα θα βγει θεαματικό!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2½ κιλά
250γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες, ολόκληρες
2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε, το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μίγμα του τυριού.

Δείτε ακόμη: Νόστιμο & Νηστίσιμο: Vegetarian burger με παναρισμένο μανούρι!

Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. Καρυκεύετε και τις πατάτες και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζετε και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.

Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ασφαλίζετε με σπάγγο μαγειρικής. Βάζετε το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Πηγή: Olivemagazine.gr