Νόστιμο & Νηστίσιμο: Vegetarian burger με παναρισμένο μανούρι!

Νόστιμο & Νηστίσιμο: Vegetarian burger με παναρισμένο μανούρι!

Η προσθήκη κρέατος δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που εγγυάται τη νοστιμιά ενός μπέργκερ. Τα σωστά υλικά, η φαντασία και οι λεπτομέρειες στο ψήσιμο του δίνουν πάντα μια θέση στο τραπέζι ακόμα και αν είναι χορτοφαγικό.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!

Υλικά
Για το μανούρι
4 φέτες μανούρι, πάχους 1,5εκ. περίπου
5 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
150γρ. φύλλο κρούστας ή κανταΐφι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το burger
4 ψωμάκια για burger
4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
4 φέτες μελιτζάνα πάχους 1,5εκ. περίπου
4 φέτες ντομάτας
4 φύλλα πράσινης σαλάτας
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Διαδικασία
Για το μανούρι: Ανακατεύετε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη. Πανάρετε τις φέτες από μανούρι περνώντας τις πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τα τρίμματα κρούστας και τις κρατάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το μανούρι για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τις φέτες τυριού να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Δείτε ακόμη: Κάνετε διατροφή; Αυτή είναι η συνταγή που θα σας εκπλήξει! Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες!

Για το burger: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, το αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε τις μελιτζάνες πασπαλισμένες με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα μανιτάρια και στο τέλος ψήνετε τα ψωμάκια για 1 λεπτό. Βάζετε στο κάτω μέρος από τα ψωμάκια μισή κουταλιά μαγιονέζα, από πάνω ένα φύλλο σαλάτας, μια φέτα ντομάτας, μια φέτα μελιτζάνα, ένα μανιτάρι, μια φέτα παναρισμένο μανούρι και κλείνετε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι αλειμμένο με την υπόλοιπη μισή κουταλιά μαγιονέζα.

Tips
Αντί για μανούρι μπορείτε να βάλετε φέτα ή καλαθάκι Λήμνου, και, για τους μη vegan, να προσθέσετε λίγο μπέικον.

Πηγή: Olivemagazine.gr