Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κριθαρότο με γαρίδες και παλαιωμένη γραβιέρα! Η συνταγή που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς!

Πρέπει να την δοκιμ΄πασετε!

Κριθαρότο με γαρίδες και παλαιωμένη γραβιέρα! Η συνταγή που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς!
ΑΛΜΥΡΕΣ 23.04.2018 10:22

Ένα απολαυστικό κριθαρότο με γαρίδες, που αποκτά ακόμη πιο πλούσια γεύση χάρη στην παλαιωμένη γραβιέρα.

Υλικά
500γρ. γαρίδες
500γρ. κριθαράκι χοντρό
150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο θυμάρι φρέσκο
90ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό γαρίδας*
100γρ. γραβιέρα παλαιωμένη, τριμμένη
100γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Νόστιμα και γρήγορα: Αβγά ποσέ με ψητά κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα!

Για το ζωμό γαρίδας
τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
100γρ. κρεμμύδι
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
60ml κονιάκ
1½ λίτρο νερό

Διαδικασία
Για το ζωμό γαρίδας: Σε κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σβήνετε με το κονιάκ, προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

Σουρώνετε σε μεγάλο μπολ και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το θυμάρι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα καλοκαιρινά γλυκά: Σάντουιτς παγωτό με κούκις!

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτετε σε δόσεις (4-5) το ζωμό γαρίδας, φροντίζοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση ζωμού πριν προσθέσετε την επόμενη.

Στη μέση της διαδικασίας ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες. Τέλος, δένετε το κριθαρότο με τη γραβιέρα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Share