Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο!

Εύκολα & Γρήγορα!

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο!

Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.

Υλικά Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που θα λατρέψεις: Πατατόπιτα κουρού με λουκάνικα!

300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το πέστο
2 σκελίδες σκόρδο
40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αβοκάντο ώριμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγες φλοίδες γραβιέρας

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Δείτε ακόμη: Tούρτα παγωτό με μπισκότα! Ένα γλυκό που δύσκολα θα αντισταθείς!

Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Tips
Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr