Η κρεατόπιτα που θα σας ξετρελάνει! Η συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε...

Η κρεατόπιτα που θα σας ξετρελάνει! Η συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε...

Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα που έχετε φάει, ιδανική για γιορτινά τραπέζια και κάθε είδους περίσταση!

Για το φύλλο θα χρειαστείτε - Διαβάστε παρακάτω...

800 γραμμάρια ‏Αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού ‏Λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ‏Ξύδι
Όσο χρειαστεί ‏Νερό χλιαρό
1 Κουταλιά του γλυκού ‏Αλάτι

Δείτε ακόμη: Τέλειο κέικ με φράουλες και παγωτό λεμόνι (video)

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

2 κιλά ‏Μοσχαρίσια ελιά
1/2 κιλό ‏Χοιρινή σπάλα
300 γραμμάρια ‏Ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
2 ‏Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ‏Κον κασέντομάτας 1 κουτί αποφλοιωμένης ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ‏Πάστα ντομάτας
2-3 σκελίδες ‏Σκόρδο
‏Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο τριμμένο, κανέλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Ελαιόλαδο
Λίγο ‏Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσετε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνετε στη διαδικασία να πάρετε ένα έτοιμο είναι πως η νοστιμιά της και το μυστικό της βρίσκεται στο χειροποίητο φύλλο. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το κρασί, το λάδι, το νερό και το αλάτι.

Ζυμώνετε ώσπου να γίνουν μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την χωρίζετε σε δύο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο) και ανοίγετε δύο φύλλα με τον πλάστη (όχι λεπτά).

Συνεχίζετε με την γέμιση. Κόβετε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια) το κρέας. Βάζετε σε κατσαρόλα λάδι και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Δείτε ακόμη: Σουφλέ με μπέικον, μαϊντανό και αβγό! Μία συνταγή που κρύβει εκπλήξεις!

Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό. Το αφήνετε να βράσει.

Όταν πιει το ζουμί, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα μυρωδικά και τελευταίο ρίχνετε το ρύζι.
Ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε και τυρί, το ρίχνουμε στη συνέχεια. * Αν η γέμιση σας φανεί λίγο στεγνή μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι.

Αφού τελειώσει λοιπόν η προετοιμασία, πρείπει να στρώσετε στο ταψί. Λαδώνετε το ταψί και βάζετε στον πάτο το μεγαλύτερο φύλλο που ανοίξατε. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Τυλίγετε τα κομμάτια φύλλου που προεξέχουν προς τα μέσα και σχηματίζετε κόθρο (αφού αφαιρέσουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης).

Αλείφετε την πίτα με λάδι και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Ίσως και λίγο περισσότερο αν δεν έχετε δυνατό φούρνο. Το ζητούμενο είναι να ροδίσει πάνω- κάτω.