Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτική ομελέτα από την Ελένη Ψυχούλη!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτική ομελέτα από την Ελένη Ψυχούλη!

Εμπλουτίζουμε την ομελέτα με ανοιξιάτικα λαχανικά, όπως αγκινάρες και αρακά, και φτιάχνουμε ένα απίστευτα χορταστικό και υγιεινό φαγητό.

Μερίδες:3-4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
5 αγκινάρες φρέσκες
1 λεμόνι
7 αβγά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¾ φλιτζανιού αρακά κατεψυγμένο, αποψυγμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
150γρ. μανούρι ή μυζήθρα σπασμένη
1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό με το χυμό του λεμονιού και τις λεμονόκουπες για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.

Δείτε ακόμη: Το πιο γρήγορο και εύκολο cheesecake έτοιμο σε 10 λεπτά!

Προσθέτετε τον αρακά, το σκόρδο και τα αβγά χτυπημένα καλά. Ρίχνετε και το τυρί και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ανασηκώνεται με σπάτουλα. Στη συνέχεια τη σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να στερεοποιηθεί.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb