Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου από την Ντίνα Νικολάου!

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου από την Ντίνα Νικολάου!
ΑΛΜΥΡΕΣ 22.06.2018 15:25

Ελαφριά και πεντανόστιμη!

Θρεπτική σαλάτα, τόσο χορταστική που άνετα γίνεται και ένα ελαφρύ γεύμα.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Φανταστικό κοτόπουλο λεμονάτο με πράσινες ελιές!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
150γρ. φακές
100γρ. κινόα πλυμένη
500ml ζωμό λαχανικών
2 μεγάλες πιπεριές κόκκινες ψητές, σε λεπτά φετάκια
200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150γρ. ταλαγάνι, ψημένο στο γκριλ
1/3 ματσάκι κόλιανδρο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ μήλου
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30ml μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε το μηλόξιδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Για τη σαλάτα: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τον ζωμό και την κινόα. Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.

Δείτε ακόμη: Μία λαχταριστή συνταγή: Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας!

Ξεπλένετε τις φακές με κρύο νερό, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε για 20-25 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κινόα, τις φακές, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο. Προσθέτετε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε το ταλαγάνι, ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Share