Μια διαφορετική σαλάτα με ρύζι- αρακά- σπαράγγια και αντζούγιες από την Ντίνα Νικολάου!

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Μια διαφορετική σαλάτα με ρύζι- αρακά- σπαράγγια και αντζούγιες από την Ντίνα Νικολάου!

Μία διαφορετική σαλάτα για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι, σερβιρισμένη δίπλα σε ψητό κρέας.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου από την Ντίνα Νικολάου!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
300γρ. ρύζι basmati
480ml νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
180γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
180γρ. σπαράγγια καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
150γρ. αντζούγιες φιλέτα, κομμένες σε 2-3 κομμάτια
½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
20ml σησαμέλαιο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε το νερό και το αλάτι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει. Ρίχνετε το ρύζι και βράζετε για 10-12 λεπτά.

Προσθέτετε τον αρακά και τα σπαράγγια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι και αφήνετε το ρύζι για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Τάρτα με σπανάκι και ρύζι! Η πιο νόστιμη συνταγή...

Με ένα πιρούνι ανακατεύετε το ρύζι με τα λαχανικά μέχρι να αφρατέψει και αδειάζετε την κατσαρόλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Προσθέτετε την πιπεριά, τις αντζούγιες και τον κόλιανδρο και ανακατεύετε.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά