Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων, πασπαλισμένη με θυμάρι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Η συνταγή που θα λατρέψετε!

Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων, πασπαλισμένη με θυμάρι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο snack, που μυρίζει Ελλάδα.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που αγαπήσαμε! Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
6 φέτες από χωριάτικο καρβέλι
6 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
300γρ. λουκάνικο Τρικάλων
2 κουτ. σούπας θυμάρι
12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας κάππαρη
2 ματσάκια ρόκα για το σερβίρισμα

Δείτε ακόμη: Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Διαδικασία
Ξεπλένετε την κάππαρη σε κρύο νερό για να φύγει η πολλή αλμύρα. Την ακουμπάτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε προσέχοντας μην τη διαλύσετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ψιλοκομμένη κάππαρη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες. Το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε άλλα λιπαρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.

Δείτε ακόμη: Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

Ψήνετε και τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις αλείφετε με το μίγμα πελτέ και ελαιόλαδου. Μοιράζετε πάνω τους τις ροδέλες του λουκάνικου, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια ρόκας.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb