Εύκολο και γρήγορο! Λαχταριστές βίδες με χωριάτικη σαλάτα!

Μια καλοκαιρινή σαλάτα...

Εύκολο και γρήγορο! Λαχταριστές βίδες με χωριάτικη σαλάτα!

Μία καλοκαιρινή μακαρονάδα, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας σε μπολ στην παραλία ή να ετοιμάσετε στο πι και φι γυρνώντας από τη θάλασσα.

Επειδή είναι νοστιμότερη κρύα, μπορεί να σερβιριστεί και ως σαλάτα ζυμαρικών, για να συνοδέψετε ψητά κρέατα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

Υλικά
500γρ. ζυμαρικά βίδες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
400γρ. φρέσκα ντοματίνια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα στα 2
3-4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι λευκό
300γρ. φέτα, σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, καλά στραγγισμένη
½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Διαδικασία
Βράζετε τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους.

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων, πασπαλισμένη με θυμάρι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν και να αναμειχθούν τα αρώματά τους.

Πηγή: olivemagazine.gr