Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα από την Ελένη Ψυχούλη!

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα από την Ελένη Ψυχούλη!

Τραγανοί εξωτερικά, με καυτή, αρωματισμένη με δυόσμο, φέτα εσωτερικά, οι κολοκυθοανθοί είναι χωρίς αμφιβολία, ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές.

Μερίδες:3-4 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Συνταγή για τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ! Δροσιστείτε!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
10-12 κολοκυθοανθοί
100γρ. φέτα, σε τρίμματα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι για το τηγάνι
πιπέρι
Για το χυλό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 αβγό
3-4 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)

Δείτε ακόμη: Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Διαδικασία
Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα δοχείο ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι και αναμιγνύετε τα υλικά καλά.

Προσεχτικά γεμίζετε κάθε ανθό με ένα κουταλάκι γέμιση και τον τυλίγετε.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά τα υλικά του χυλού. Ζεσταίνετε μπόλικο το λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι, βυθίζετε κάθε ανθό στο πηχτό κουρκούτι.

Δείτε ακόμη: Γεμιστές πιπεριές: Η top καλοκαιρινή συνταγή!

Τους τηγανίζετε αραιά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Tips
Επειδή η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, δεν είναι απαραίτητο να αλατίσετε τους κολοκυθοανθούς

Πηγή: Olivemagazine.gr