Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με μανιτάρια!

Ποια είναι η συνταγή για πανεύκολη τάρτα με μανιτάρια;

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με μανιτάρια!

Τι θα φάμε σήμερα;

Βρες στο Youweekly.gr την καλύτερη συνταγή για τάρτα με μανιτάρια! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Υλικά για τη ζύμη

100 γρ.αλεύρι Μαλακό Νο 2
100 γρ.αλεύρι Σκληρό Νο 1
1 κ.γ.αλάτι
45 mlελαιόλαδο
90 mlνερό

Δείτε ακόμη: Το γλυκό της ημέρας: Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι!

Υλικά για τη γέμιση

4 κ.σ.ελαιόλαδο
1κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ.μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-αλάτι
1 κ.γ.θυμάρι ξερό
1 κ.σ.μουστάρδα απαλή

Άλλα υλικά
-ελαιόλαδο για την επάλειψη

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλεύρι Μαλακό Νο 2, το αλεύρι Σκληρό Νο 1, και το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ζύμη εύπλαστη. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι!

Προσθέτουμε το θυμάρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά
Σε λαδόκολλα ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και τη μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου
Απλώνουμε τη γέμιση στην επιφάνεια της, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες
Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις διπλωμένες άκρες και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει