Το γλυκό της ημέρας: Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι!

Η παραδοσιακή συνταγή για εκμέκ κανταΐφι...

Το γλυκό της ημέρας: Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι!

Τι γλυκό θα φτιάξεις σήμερα μετά το μεσημεριανό τραπέζι;

Το Youweekly.gr σου έχει την πιο παραδοσιακή συνταγή για εκμέκ κανταΐφι! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Viva la Mexico! Φτιάξε φαχίτας με κοτόπουλο!

Υλικά συνταγής

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
Δυομιση φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Δυομιση φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί
1 κουταλιά ζάχαρη για τη σαντιγί
2 βανίλιες
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη για το σιρόπι
Μισό φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι!

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τα δύο αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο - λίγο το φρέσκο γάλα.

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Όταν πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι.

Ψήνουμε το κανταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (μάξιμουμ μισή ώρα).

Δείτε ακόμη: Συνταγή για πανακότα με σοκολάτα! Καλή όρεξη!

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά.

Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι μας.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.


Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε.

Αμα θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε τη σαντιγί στο εκμέκ κανταΐφι μας με τριμμένο φυστίκι ή αμύγδαλα.