H συνταγή της ημέρας: Δίχρωμη μακαρονάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

H συνταγή της ημέρας:  Δίχρωμη μακαρονάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και πέστο, που θα αγαπήσετε.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Ώρα για γλυκάκι: Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1½ πακέτο μακαρόνια Νο 6 (750γρ.)
Για τη σάλτσα ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα πέστο
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζανάκι του καφέ ξασπρισμένα αμύγδαλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι (εάν χρειαστεί)

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κρασάτο με ξερά βερίκοκα!

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο που διατηρείται και εκτός ψυγείου. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι όλα να γίνουν ένας πολτός. Ρίχνετε το δυόσμο και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό, ύστερα βάζετε το ξίδι και τέλος την κεφαλογραβιέρα.

Το μίγμα σας θα γίνει εξαιρετικά πηκτό. Θα πάρει ένα εξαιρετικά όμορφο τσαγαλί χρώμα και χρειάζεται να του ρίξετε μερικές κουταλιές νερό για να αποκτήσει την υφή που χρειάζεται, δηλαδή να είναι ελαφρώς υδαρές. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το κρατάτε εκτός ψυγείου.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και να δώσει όλα του τα αρώματα. Κατόπιν το βγάζετε και το πετάτε.

Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν καλά. Πριν πάρουν χρώμα, ρίχνετε μέσα τα τέσσερα νεροπότηρα τριμμένης ντομάτας. Προσθέτετε τον πελτέ, τη ζάχαρη και το ξίδι.

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: Κέικ φυσαρμόνικα με ψητές ντομάτες, κρεμμύδι και ανθότυρο!

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει βράση η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ο όγκος της να μειωθεί τουλάχιστον κατά το 1/3. Τη διατηρείτε ζεστή μέσα στην κατσαρόλα.

Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν al dente, τα σουρώνετε και όσο είναι ακόμα στο σουρωτήρι αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκαν τη μισή σάλτσα ντομάτας.

Ρίχνετε τα σουρωμένα μακαρόνια μέσα και προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Ανακατεύετε καλά και γρήγορα τη μακαρονάδα να γίνει κατακόκκινη παντού και κατόπιν τη μοιράζετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια-δυο κουταλιές από το πέστο δυόσμου που έχετε ετοιμάσει.

Πηγή: Olivemagazine.gr